Изненада в мрежата от първата дама на страната!Съпругата на президента

...
Изненада в мрежата от първата дама на страната!Съпругата на президента
Коментари Харесай

Деси Радева взриви мрежата! Изненадата

Изненада в мрежата от първата дама на страната!

Съпругата на президента Десислава Радева разгласява много забавна обява в профила си във фейсбук, само че не изяснява какво тъкмо има поради.
-->
Явно, че първата дама има интерес към бита и хигиеничните привички в харема на султана на Османската империя.  " Знаете ли, че в Османската империя за основни ибрикчии са избирали основно еничари?! Сигурно и обич е пламвала ", написа Първата дама.

Ибрикчия е чиновник на султана, който персонално подмива и подсушава задните елементи на господаря си. Поради размера на свитата от ибрикчии, след това се основава и длъжността " Главен ибрикчия “, който е и едно от най-доверените лица на султана, поради спецификата на отговорностите му, напомня Пловдив 24. Еничарите пък са били най-жестоките и подготвени войни в Османската войска.

Те са основната причина за военната мощност на Османската империя, която въпреки и слабо обитаема и не толкоз развита е съумяла да заплашва епохи наред доста по-населените и напреднали европейски държави.

Еничар значи нов боец.

Те са били от християнски фамилии, вземани от родителите им посредством така наречен кръвен налог и обучавани във честност на султана.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР