Изминалият тенис сезон определено не беше един от най-успешните в

...
Изминалият тенис сезон определено не беше един от най-успешните в
Коментари Харесай

Григор за сезон 2023: Все още искам да се подобрявам; най-после тялото ми е добре

Изминалият тенис сезон несъмнено не беше един от най-успешните в кариерата на Григор Димитров, откакто българинът не доближи до нито един край в ATP Тура и с изключение на не беше печелил поредни мачове от края на Ролан Гарос до конкуренцията във Виена през октомври, когато се класира за етапа на финалната четворка. Все отново първата ни ракета приключи десета поредна година в топ 30 на света, а само Новак Джокович и Рафаел Надал могат да се похвалят с сходно достижение всред дейните състезатели. Изглежда обаче Григор по никакъв метод не се задоволява единствено с това и си е сложил високи цели, които да реализира дружно благодарение на своя ментор Даниел Валверду, като ето каква беше оценката на самия Димитров за игрите му в хода на актуалната година:

Нека да кажем, че съм имал по-добри години, само че нямам право да се окайвам, макар че можеше да имам по-силни резултати на избрани шампионати. Същевременно съм благополучен с метода, по който непрестанно си давах нови благоприятни условия. Сега пробвам да навляза в нужния темп, тъй като през последните 3-4 месеца постоянно страдах от травми и беше в действителност тежко. В момента тялото ми се усеща чудесно, което е страхотна вест. Все още имам голямото предпочитание да усъвършенствам играта си. Досега съм минал през 13 предсезонни подготовки в кариерата си, тъй че несъмнено съм наясно с процеса, единствено че постоянно се старая да проучвам отминалия сезон и по-късно да си слага нови цели, а за какво не и да опитам някои нови неща.

Припомняме ви, че най-хубавият български тенисист ще се завърне към надпреварите още на 19 декември, когато в Дубай ще започва демонстративната конкуренция World Tennis League, където хасковлията ще бъде част от отбора на " Соколите ", а негови съотборници ще бъдат Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса.

Впоследствие пък международният номер 28 ще замине за австралийския град, имайки поради започващото присъединяване на България в новия разбъркан екипен шампионат United Cup (29 декември - 8 януари), в който Гришо ще заеме ролята на играещ капитан в нашата селекция.

Източник: Tennis Infinity

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР