Измина прекалено дълго време, откакто Великобритания имаше своя различен герой

...
Измина прекалено дълго време, откакто Великобритания имаше своя различен герой
Коментари Харесай

Камерън Нори е новият британски герой след шампионската титла в Индиан Уелс

Измина прекомерно дълго време, откогато Англия имаше своя друг воин в тениса от Анди Мъри, а в този момент това е новопровъзгласеният първенец на Индиан Уелс - Камерън Нори.

26-годишният спортист трябваше да наваксва сет пасив против грузинеца Николоз Басилашвили, завършвайки финала на сингъл при мъжете с 3:6, 6:4, 6:1.

„ Това значи толкоз доста за мен - най-голямата ми купа. Толкова съм благополучен! Не мога даже да ви го опиша сега “, бяха първите думи на първенеца след успеха.

Това е едвам втори триумф за Нори в кариерата му, като по-рано подвигна наградата на Лос Кабос, само че купа от Мастърса на ATP 1000 е едно от най-престижните надпревари въобще в тенис-календара за годината.

Любопитен факт за него е, че е роден в Южна Африка, израства в Нова Зеландия, а юношеската си кариера прекарва в Съединени американски щати. От 2013 година обаче избира да се състезава от името на Англия, а това през днешния ден е мотив за голяма горделивост в Кралството.

В началото на сезона Камерън Нори стартира под №74 в ранглистата на ATP, само че след снощния триумф към този момент е №15.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР