Измина прекалено дълго време, откакто Великобритания имаше своя различен герой ...

Измина прекалено дълго време, откакто Великобритания имаше своя различен герой

Камерън Нори е новият британски герой след шампионската титла в Индиан Уелс

Измина прекомерно дълго време, откогато Англия имаше своя друг воин в тениса от Анди Мъри, а в този момент това е новопровъзгласеният шампион на Индиан Уелс - Камерън Нори.

26-годишният атлет трябваше да наваксва сет пасив против грузинеца Николоз Басилашвили, завършвайки финала на сингъл при мъжете с 3:6, 6:4, 6:1.

„ Това означава толкоз доста за мен - най-голямата ми титла. Толкова съм благополучен ! Не мога даже да ви го опиша сега “, бяха първите думи на шампиона след победата.Това е едвам втори триумф за Нори в кариерата му, като по-рано вдигна приза на Лос Кабос, само че титла от Мастърса на ATP 1000 е едно от най-престижните състезания въобще в тенис-календара за годината.

Любопитен факт за него е, че е роден в Южна Африка, израства в Нова Зеландия, а юношеската си кариера прекарва в Съединени американски щати . От 2013 година макар че избира да се състезава от името на Англия , а това през днешния ден е мотив за голяма горделивост в Кралството.

В началото на сезона Камерън Нори стартира под №74 в ранглистата на ATP, само че след снощния триумф към този момент е №15.

Източник: fakti.bg