Измина първата критична седмица от новата година. Много от нас

...
Измина първата критична седмица от новата година. Много от нас
Коментари Харесай

3 бързи стъпки, с които да влезем във форма след празниците

Измина първата сериозна седмица от новата година. Много от нас към момента не са почнали да извършват новогодишните си обещания, само че най-малко преодоляхме следпразничната меланхолия и първите работни дни за годината.

Сега остава да се оправим и с тези няколко кг, които доста от нас натрупаха поради вкусотиите на празничната софра. Няма нужна от крайни ограничения, а единствено от малко спорт и неизменност.

А foodpanda, подбра и няколко съвета по какъв начин да се върнем към естествения темп на живот, посредством вярно хранене.

1. Започнете да се храните по график 

Всеки ден яжте закуска. Важно е да започнете деня си със здравословно хранене, а по-късно да хапвате по малко през 3-5 часа. Така ще засилите метаболизма си, ще регулирате равнищата на кръвната захар и инсулина и ще се преборите с апетита.

via GIPHY

2. Пийте повече вода 

Водата се грижи метаболизмът да работи оптимално и да ограничи апетита, също така ще се чувствате и по-бодри. Консумирането на повече вода отмива непотребния натрий, обновя клетките и прави кожата сияйна. Целта е да пиете сред 2 и 2,5 литра дневно (около 8 до 10 чаши).

via GIPHY

3. По-малко въглехидрати 

Не спирайте въглехидратите, а просто ги намалете. Така няма да принуждавате тялото си да изгаря и протеините, които оказват помощ за понижаване на мазнините. Хапвайте зеленчуци, пълнозърнести храни и късче черен шоколад.

И още трикове, с които да влезем във форма:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР