Измина над един месец от извеждането в космоса на 60-те

...
Измина над един месец от извеждането в космоса на 60-те
Коментари Харесай

SpaceX изгуби връзка с 3 от 60-те сателита Starlink, но всичко е по план

Измина над един месец от извеждането в космоса на 60-те информационни спътника Starlink. На 23-ти май всичките спътници сполучливо се отделиха от ракетата и започнаха подготовка за работа.

В края на предходната седмица SpaceX заяви, че 45 от изведените в космоса спътници са са заели нужните орбити благодарение на своите йонни мотори, като още 5 от тях догонват останалите и също ще влязат в пресметнатите на Земята орбити. Състоянието на  5 от тях се ревизира в този момент. Но не всички спътници ще стартират работа. Три от тях не работят както би трябвало и не покриват заложените параметри . Мъск има намерение да пожертва два спътника, които да придвижи до развалените изкуствени спътници, с цел да разбере какво се е случило. Тези пет спътника ще слязат от своите орбити и ще изгорят в атмосферата на Земята на височина към 440 километра от повърхността.

Мъск и Starlink екипът са удовлетворени от постигнатото. По принцип никой не е и очаквал, че още при първото извеждане в космоса всичките мини спътници Starlink ще работят обикновено. Това е напълно началният стадий от построяването на световната сателитна мрежа за достъп до интернет, при който се тестват и настройват употребяваните технологии. Мъск смята, че 3 развалени от общо 60 спътника е един отличен резултат.

„Този план е просто пренаситен с нови технологии и е изцяло допустимо някои спътници просто да не заработят“ – сподели Мъск.

Двата спътника, които ще ревизират развалените устройства ще снимат и покажат изгарянето на спътниците, което ще бъде проява, че те не са опасност за хората или постройките.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР