Изложба с творби от триеналето Духът на акварела“ бе открита

...
Изложба с творби от триеналето Духът на акварела“ бе открита
Коментари Харесай

Пътуващата изложба „Духът на акварела“ бе открита в Благоевград, картини на художниците Иван Милушев и Пламен Бонев в селекцията от 124 творби

Изложба с произведения от триеналето „ Духът на акварела “ бе открита в залите на Градската художествена изложба в Благоевград. В експозицията е показана селекция от 124 произведения, наградени картини от общо 352 творби на създатели от 55 страни.

Сред майсторите на четката, участващи в плана са и благоевградските художници Иван Милушев и Пламен Бонев.

Повечето от създателите в изложбата са с интернационална популярност, а значително от тях са международно приети майстори на акварела, членове на най-престижните общества и организации за акварел. „ За мен е чест от името на кмета Илко Стоянов да Ви благодаря за това, че „ Духът на акварела “ е в Благоевград.

Радвам се, че ще имаме опция да забележим проява на подобен огромен акварелист, какъвто е Селма Тодорова “, това съобщи при откриването на изложбата Силвия Домозетска, шеф на Дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към Община Благоевград. „ Живот в капка кръв, сила, почерк, художник, актьор, който е запечатал своята душа, дружба и отношение, лоялност и непорочност, предпочитание за продан “, по този начин дефинира „ Духът на акварела “ съорганизаторът на плана Красимир Тодоров и добави:

Пожелавам Ви да усетите всичко това, когато разглеждате тази хубост, която е пренесена тук в Благоевград. Организатор на събитието е фондация „ Международно акварелно общество - България “, с ръководител и куратор Селма Тодорова. След формалното разкриване тя направи креативна проява, като сътвори пред очите на публиката акварелен портрет с модел ентусиазъм Наталия Петкова, актриса в Общинския куклен спектакъл - Благоевград. Благоевград е шестата спирка на пътуващата галерия от общо деветте места, които ще посети „ Духът на акварела “.

Цялостният план на Третото Международно триенале " Духът на акварела " включва и два фестивала на акварела – през юли във Варна и през декември в София с лекции, демонстрации и пърформанси с локални и гостуващи майстори. Той се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР