Изложба под името "Светът в банкноти", в която са представени

...
Изложба под името "Светът в банкноти", в която са представени
Коментари Харесай

Колекционерска изложба показва Светът в банкноти

Изложба под името "Светът в банкноти ", в която са показани 401 неповторими банкноти от персоналната сбирка на о.з. полк. инж. Петър Станчев, бе открита в първия ден от празниците "Свищовски лозници ", оповестиха от пресцентъра на община Свищов. Тя може да бъде забелязана в къщата-музей "Алеко Константинов ".
Изложените банкноти са от 222 страни и територии по света, а колекционерът е наслаждение ги "споделя " с жителите и гостите на родния му Свищов. Зад всяка една от тези банкноти стои забавна история. Част от тях към момента са в послание в съответната страна, а други към този момент са излезли от приложимост.
Според шефът на дирекцията "Култура и културно завещание " в общината Росен Маринов изложбата ще доприне за пъстротата на празника.

Програмата на празника "Свищовски лозници " продължава през почивните дни с богата музикална, културна и спортна стратегия.

Кулминацията на празника е в атрактивното за жителите и гостите на града дегустиране на виновност и награждаване на винопроизводителите от района.

Свищов е ситуиран на брега на река Дунав в Централна Северна България. Това е най-южната точка на река Дунав с най-вдаденото във вътрешността в територията на страната дунавско пристанище. Градът отстои на 237 км от София, на 85 км от Велико Търново, на 80 км от Плевен и на 90 км от Русе.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР