Излизайки от големия град и търсейки място за почивка и

...
Излизайки от големия град и търсейки място за почивка и
Коментари Харесай

Как да не ни залепва скарата

Излизайки от огромния град и търсейки място за отмора и релаксация, постоянно вземаме със себе си скарата или барбекюто – подготвя се бързо, става вкусно и в случай че има кой да пече, е и доста елементарно.

Макар да не наподобява трудоемка работа, на сходни събирания във вила или бунгало отвън града, постоянно има някой, който на процедура е причислен към скарата – той дава отговор за месото или рибата, ще се получат ли и по какъв начин тъкмо.

Не, че в случай че не се получат някой ще направи кой знае какъв проблем, само че в случай че на скарата е застанал същински занаятчия в печенето – това би направило събирането още по-приятно.

Подправките, маринатата за месото и самите артикули си ги избира майсторът на скарата. И на най-хубавите майстори обаче от време на време нещата не им се получават задоволително добре.

 Скара

Овкусеното и метнато на скарата месо замирисва прелестно, само че когато пристигна моментът за превръщане, половината остава върху скарата. Защо се получава по този начин и по какъв начин да го предотвратим?

За да не се случват такива мини-инциденти би трябвало деликатно да намазвате скаричката с лой – тя може да бъде олио или пък масълце, а в най-хубавия случай парче сланина.

Има вид да се натърка и с лук и олио, само че това е по-скоро поради миризмата, която остава, изключително в случай че печете риба. Всъщност при печене на скумрия би трябвало доста щедро да сте намазали и скарата с олио, тъй като в противоположен случай залепва незабавно.

И рибата би трябвало преди този момент да е била подсушена. Не забравяйте, че рибата не желае дълго печене – в случай че седнете при компанията, може да не я разпознаете измежду въглените на барбекюто. За кюфтенцата на скара помнете, че не е належащо да ги сплесквате авансово – едно, с цел да не залепнат, второ – с цел да останат сочни.

Най-добрата лой за скарата е животинската, тъй че парче сланина ще ви свърши чудесна работа. Ако сте намазали скарата с нея, няма да ви е належащо непрекъснато да намазвате, тъй като мазнината от сланината обгаря по-трудно.

Можете преди да започнете същинското печене да сложите късчета бекон, които да омазнят скарата изпичайки се, само че по този начин удължавате стоенето до горещата скара, вместо да го заместите с прелестно и вкусно превозване на трапезата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР