Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да донесе нови

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да донесе нови
Коментари Харесай

Брексит може да е шанс за българските компании

Излизането на Англия от Европейския съюз може да донесе нови благоприятни условия за българските компании, които желаят да развиват активност в Обединеното кралство и те не трябва да се изпускат. Това бе апелът към участниците във форума Go global, извършен във вторник и проведен от Британско-българската бизнес асоциация.

"Излизането на непознат пазар значи да адаптираш бизнеса си към световните трендове, тъй като страните не са капсулирани и трендовете в техните стопански системи следват интернационалните. Сега след Брексит ще има оживление на пазара, което би трябвало да се употребява като вход към съответната страна. Предстоят забавни времена, които ще отворят нови порти за нашите компании. “, съобщи Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Според Омуртаг Петков, ръководител на Британско-българската бизнес асоциация, Брексит ще даде началото на нови пътища за търговия.

„ Британските компании ще търсят привилегировани търговски връзки с други елементи на света. Но no deal Брексит би могъл да има непредвидими и пагубни последствия за бизнеса и от двете страни – и във Англия, и по света. Невъзможността да измериш рационалния риск е неподходяща за всеки бизнес “, акцентира Петков.

Директорът на световната мрежа на Съвета на Британските търговски камари Ан-Мари Мартин акцентира, че ръководената от нея организация е отворена към търговия във всяка точка на света. „ Не виждам за какво компании, които търсят реализация да вземем за пример във Франция или в Китай, да не се възползват от нашите търговски връзки “, уточни още Мартин и се съгласи с Бойко Таков, че да търгуваш зад граница на процедура значи да станеш световен. Глобалната мрежа на Съвета на Британските търговски камари има над 350 квалифицирани експерти, които подкрепят работата на сътрудниците и членовете на камарите в международен мащаб.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР