Излезе десктоп средата Cinnamon 3.8, в рамките на която разработчиците

...
Излезе десктоп средата Cinnamon 3.8, в рамките на която разработчиците
Коментари Харесай

Какво ново предлага десктоп средата Cinnamon 3.8

Излезе десктоп средата Cinnamon 3.8, в границите на която разработчиците на известната дистрибуция Linux Mint усъвършенстват и развиват свои версии на обвивката GNOME Shell, файловия управител Nautilus и прозоречния управител Mutter.
Cinnamon се базира на съставените елементи на GNOME, само че тези съставни елементи се дават като от време на време синхронизиран форк, който не е обвързван със зависимостите на GNOME.



Новата версия на Cinnamon е планувана да излезе със идващото възобновяване на дистрибуцията Linux Mint. Но потребителите с Linux Mint и Ubuntu Linux могат да конфигурират Cinnamon 3.8 от PPA хранилището (засега не е обновено).
Основни нововъведения:Възможност за задаване на оптималната мощ на звука. В момента, аплетът за ръководство на звука дава опция за контролиране на неговата мощ от 0 до 100%. Но в настройките оптималната мощ на звука може да се сложи на 150%. В новата версия на Cinnamon е допустимо задаването на оптималната мощ на звука. По този метод се лимитира оптималната мощ на звука, а в определения диапазон той продължава да се контролира от 0 до 100%. В звуковия аплет е добавена опция за прекачване към предходния или последващи трак благодарение на колелцето на мишката.

Извършена е миграцията на палетите, скриптовете и другите десктоп съставни елементи от Python 2 към Python 3.Интерфейсът на превключването към другите задания (app-switcher) е уеднаквен с Alt-tab интерфейса. Има нов режим на цикличното превключване сред програмните прозорци. Предлагат се и нови стилове за прелиминарен обзор на работещите програмни прозорциДобавена е синхронизация на времето посредством съответната услуга на SystemdМодернизирана е програмата Xreader за обзор на PDF файлове. Отстранени са проблемите при работата с ePub документи. Подобрен е плавният скрол.

Добавена е опция за извеждане на уведомленията в долната част на екрана. Поддържат се правилни уведомявания при системи с няколко монитора.В настройките на вероятните дейности при затваряне капака на преносимия компютър и при сериозно разреждане на батерията, е добавена алтернатива за неотложно записване и довеждане докрай на работатаДобавена е опция за инсталиране на допълнения от локалния диск, а освен от уеб страницата cinnamon-spices.linuxmint.comПрекратено е потреблението на помощната стратегия gksu за повишение на привилегиитеУвеличена е скоростта за пускане на приложенията. Измерването на времето за отваряне на 200 програмни прозореца сподели, че в Cinnamon това се прави значително по-бавно, в сравнение с при потреблението на Metacity. В Metacity това става за 1 секунда, а при Cinnamon – за цели 4 секунди. Сериозно е усъвършенствана работата на потребления в Cinnamon прозоречен управител Muffin, усъвършенстван е кода за обработка на листата с прозорци. Бързодействието доближава това на прозоречния управител Metacity.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР