Изкуство е да се движим по ръба на бръснача. Така

...
Изкуство е да се движим по ръба на бръснача. Така
Коментари Харесай

Дончев: Изкуство е да се движим по ръба на бръснача

" Изкуство е да се движим по ръба на бръснача ". Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява ограниченията у нас против разпространяването на ковид, които не стават повече, макар че случаите на новозаразени порастват лавинообразно.

" Кога ме видяхте да излъчвам или втълпявам вреден оптимизъм или някой от сътрудниците? Решението е политическо, тъй като отговорността я носи министърът. Към момента се концентрираме върху спазването на въведените ограничения ", съобщи Дончев пред Нова тв, откакто националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев изиска нови ограничения против ковид.

" Никой не може да забрани на някого да взема спомагателни ограничения, когато става въпрос за него, за фамилията, за околните му ", каза вицепремиерът.

" Ама вие какво си представяте – че решението се взема като в ротни войски ", продължи Дончев след припомняне по какъв начин политиците не желаят да слушат специалистите. " Ако бяхме взели други рестриктивни ограничения, мненията щяха да са тъкмо противоположните – за свободата на придвижване, за стопанската система. Изкуството е да се движим по ръба на бръснача ”, съобщи Дончев.

Той позволи, че в случай че ситуацията стане неовладяемо, нови ограничения може и да има, само че е несъмнено, че КПП-тата няма да бъдат връщани,  тъй като нямало смисъл - имало смисъл, в случай че има " чисти региони ", които да бъдат защитавани, а в този момент няма такива.

" При каквито и да е ограничаващи ограничения, страната има подготвеност да предлага помощ ", отговори Дончев на въпрос дали не се вземат по-строги ограничения от боязън, че затваряне на сектори ще значи неспособност останалите без работа хора да се изхранват.

" Добрата вест е, че здравната ни система натрупа опит ", продължи вицепремиерът. По думите му, обстановката нито е подценена, нито е надценена.

" Готови сме за всички разновидности, за всички сюжети ", сподели Дончев и съобщи, че нямало по какъв начин да приказва за прогнози при такава обстановка. Той сподели и че се надява в миналото българската здравна система да се приближи до немската.

Томислав Дончев разяснява и избавителния проект на България по отношение на коронакрпизата и сподели, че не се водели съответни диалози по тематиката. " Надявам се всички заинтригувани да го прочетат ", уточни той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР