Изкуственият интелект все повече се използва в ежедневието. През януари

...
Изкуственият интелект все повече се използва в ежедневието. През януари
Коментари Харесай

Изкуственият човек на Samsung започна работа в банка

Изкуственият разсъдък от ден на ден се употребява в всекидневието. През януари тази година Samsung показа плана си Neon за основаване на „ изкуствени хора “, способни да работят във финансовия бранш, медицината, търговията и осведомителната промишленост. Сега компанията показва първите действителни случаи на потребление на „ неестествен човек “ за обслужване в банкова институция.

Появата на първия работещ „ неестествен човек “ е осъществена в границите на партньорската стратегия сред Samsung и най-старата банка в Корея Shinhan Bank. AI Neon ще се употребява като персонален финансов консултант и касиер за клиенти на един от банковите клонове на Shinhan.

Демонстрационният видеоклип бе показан по време на откриването на новия профилиран иновационен център на Shinhan Bank Expace. NEON Frame е устройство с изкуствена човешка технология и огромен портретен екран, 4K датчик за зрение, LED светлини за положението, Hi-Fi високоговорители и микрофони и читател на пръстови отпечатъци, с цел да предложи на клиентите банково обслужване от последващо потомство.

Устройството може да бъде оборудвано и с спомагателни функционалности, които усилват функционалността му, като четци на карти, модули за безконтактно заплащане. NEON се зарежда от технологиите Samsung CORE R3 и SPECTRA.Корейците декларират, че NEON не е основан, с цел да замести хората на работното място, а с цел да помогне на банкови чиновници и клиенти да подобрят своята успеваемост в работата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР