Изкуственият интелект ще промени всяко работно място и ще увеличи

...
Изкуственият интелект ще промени всяко работно място и ще увеличи
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще промени всяко работно място, но ще създаде нови

Изкуственият разсъдък ще промени всяко работно място и ще усили търсенето на изобретателни умения.

Това се твърди в ново проучване на Масачузетския софтуерен институт и американската компания Ай Би Ем. В него се отбелязва, че изкуственият разсъдък ще промени метода на осъществяване на всяка работа и ще отстранен работата, обвързвана с повтарящи се задания. То обрисува автоматизацията като " рискова краткосрочно " за чиновниците със заплати междинна категория (например индустриалното производство), които ще изгубят огромна част от отговорностите си, а тези " под " и " над " тях ще усилят своите.

В отчета The Future of Work: How Technologies Are Transforming Task се споделя още, че изкуственият разсъдък към този момент преобразява дилемите в някои специалности в хода на автоматизацията.

Задачите ще намелеят

Изследването на института - най-престижното софтуерно висше образователно заведение - и лаборатори за изкуствен интелект на Ай Би Ем - употребява машинно самообразование. За създаването са изследвани 170 милиона американски работни места сред 2010 година и 2017 година Откритието е, че от 18 500 вероятни задания, които може приблизително да се изискат от чиновниците годишно, през първата година, в последната броят е понижен 3.7 пъти.

Изчезващите задания се поемат или от изкуствен интелект, или от системи за машинно самообразование, потвърдили се в автоматизацията. Нараства обаче потребността от " меки умения ", които желаят интелектуални и аналитични качества; умения, свързани с еластичност, здрав разсъдък или езикови умения ще станат по-добре платени, се отбелязва в проучването. Това се случва освен с позициите, изискващи експертиза във финансите или графичния дизайн, само че и други - коафьор или фитнес инструктор.

Служителите, които получават " междинни " хонорари за работата си, ще усилят заплатите си най-бавно, а тези с ниски или високи ще отбележат по-висок напредък, защото работата им ще е по-необходима.

Засега и чиновниците, и работодателите имат време да се приготвят. Компаниите обаче би трябвало да трансформират стратегиите си за човешки запаси и да премислят метода на образование на чиновниците. Последните би трябвало да търсят способи да развият уменията си за креативно мислене.

Революцията ще пристигна не от роботите, а от логаритмите

Изкуственият разсъдък и машинното самообразование ще трансформират всички работни места повече, в сравнение с роботите от научната фантастика. Например в отдел " Продажби " на дадена компания служителят ще се занимава по-малко време с идеалната цена на продукта си - логаритъм може да дефинира оптималната цена за максимизиране на облагата. Това усилва времето за работа с клиентите или за измисляне на атрактивни маркетинг детайли.

Технологичните промени водят и до промяна в метода, по който се правят оценка обособените задания. Високо - и нископлатени специалности (съответно специалисти в бизнеса или финансите или някои здравни грижи) се оказват по-добре платени отпреди, в случай че съответните позиции изискват презентационни умения или такива в дизайна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР