Изкуственият интелект не представлява заплаха за съществуването на човечеството, казва

...
Изкуственият интелект не представлява заплаха за съществуването на човечеството, казва
Коментари Харесай

Шефът на Microsoft не вижда заплаха за човечеството в изкуствения интелект

Изкуственият разсъдък не съставлява опасност за съществуването на човечеството, споделя президентът на Microsoft Брад Смит.

В изявление за Euronews ръководителят на американския софтуерен колос сподели, че макар тази липса на този екзистенциален риск, хората би трябвало да основат защитни ограничения за ИИ и да му повлияят позитивно.

„ Имаме потребност от „ спирачки за сигурност “, които подсигуряват, че изкуственият разсъдък остава под човешки надзор. Можем да го създадем. Сега е подобаващият миг да се съберем с европейците и да решим по какъв начин да го създадем. Трябва да действаме на няколко равнища, с цел да запазим постоянно технологията под надзор. Мисля, че в случай че го създадем добре, тогава ще разберем, че това не съставлява екзистенциален риск. "

Основните институции на Европейски Съюз се договарят по текст с набор от правила, който е предопределен да бъде първият закон за контролиране на изкуствения разсъдък.

Според Брад Смит наличието на този документ е направило огромно усещане на експертите от неговата компания. Президентът на Microsoft приканва разработчиците...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР