Изкуственият интелект (ИИ) навлиза в ежедневието на хората с бързи

...
Изкуственият интелект (ИИ) навлиза в ежедневието на хората с бързи
Коментари Харесай

Как изкуственият ителект навлиза в българската администрация?

Изкуственият разсъдък (ИИ) навлиза в всекидневието на хората с бързи темпове, изключително с към този момент по този начин известните чатботове (Bard, ChatGPT и др.), а това поражда въпроса за потреблението му в страната. Способността на логаритмите за ИИ да проучват огромно количество данни ги трансформират в съвършени претенденти за улеснение на огромен брой задания на държавната администрация, съобщи БГНЕС.

Държави като Италия, Съединени американски щати и Австралия към този момент вкараха избрани модели на ИИ в разнообразни звена на администрацията си. С добиващата известност на ИИ България също има намерение да го интегрира в своите държавни институции. Министерството на електронното ръководство (МЕУ) към този момент създава 3 тактики на интеграция на ИИ: в просветителната система, опазването на здравето и обществената стопанска система.

Въвеждането на ИИ в Министерството на образованието планува интеграцията на „ Високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи “ (ВОСКС) в учебните заведения. Тези " умни класни стаи " ще послужат за по-бързото въвеждане на просветителни нововъведения в образованието и преподаването в областта на естествените науки. Участието на ИИ в подобряването на образователния развой измежду българските възпитаници е разумно, имайки поради цифровите ВОСКС.

Министерството на здравеопазването е внесло план за „ Национална цифрова платформа за здравна диагностика “. Този план би употребявал високият потенциал на ИИ при боравенето с огромни количества данни.

Министерството на труда и обществената политика от своя страна възнамерява въвеждането на „ Платформа с адаптивно-аналитичен програмен продукт, с опция за самообразование, обработка и разбор на данни на обществената и солидарна стопанска система ”.

България възнамерява да приспособява новите технологии по-подобен на множеството страни метод, улеснение на обработката на данни. Тези тактики бяха споделени от министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, отговаряйки на депутатски въпрос. България разполага с огромен брой образци за сходен вид нововъведения, с цел да черпи опит.

Италианското министерство на труда и обществените политики започва своя „ чатбот “, с цел да даде информация за програмата за обезпечен най-малък приход. Министерството счете чатбота за сполучлив и по-късно разшири обсега на услугата, с цел да комуникира с жители.

В страна, която от дълго време се бори с високия % на укриване на налози, новият инструмент даде на националния отдел за данъчни измами рядко преимущество в битката им. Те можеха да автоматизират разбора на лични бази данни, с цел да съпоставят декларациите за приходите на жителите с други техни активи, като банкови сметки, сдружения за ръководство на активи, застрахователни полици и парцели за наслаждение.

Алгоритмичният метод прави кръстосани инспекции на базите данни, с цел да алармира за евентуални измами, които хората в екипа да проследят. Този метод пази персоналните данни на жителите, до момента в който не се появят доказателства, които да оправдаят по-внимателно разглеждане. Хората постоянно преценят кои случаи изискват по-нататъшно следствие - метод " човек в цикъла ", изискван от законодателството. Това способства за забележителното възстановяване на % на укриване на налози в Италия, прекъсвайки порочния кръг сред изгубените данъчни доходи и намаляващите държавни услуги.

Друг образец, който непосредствено би могъл да се съпостави с българските тактики, е австралийското „ Бързо, незабавно, болестно и синдромно диагностициране в региона на публичното здраве “ (PHREDSS). PHREDSS следи признаците на пациентите в лечебните заведения всеки ден. Необичайните модели биха могли да значат пораждане на огнище на заболяване или проблем от голяма важност за публичното здраве измежду популацията. PHREDSS е потребен и за наблюдаване на въздействието на сезонни и известни епидемии от заболявания, като да вземем за пример сезонен грип или гастроентерит. Лекарите получават постоянни отчети от PHREDSS, което им оставя повече време да се занимават с действителното лечение на пациенти, а не часове четене и синтезиране на данни.

ИИ „ асистентите “ ще навлизат от ден на ден в страните, изключително след приемането на закона за регулация на ИИ от Европейски Съюз. Регулацията на новата технология ще разреши рамка за нови нововъведения, като обработката на данни ще бъде единствено част „ бонусите “.

Място за нововъведения би било при разбора на трафика. Особено с високият % на ПТП в страната. Министерството на енергетиката на Съединени американски щати е създало Transportation State Estimation Capability (TranSEC). Той употребява машинно образование, с цел да проучва потока на трафика, даже и от непълни или нищожни данни за трафика, с цел да дава оценки на придвижването на транспортните средства в действително време на равнище улица. Подобни принадлежности биха спомогнали на чиновниците на реда да намират мощно рискови региони. Това би забързало времето за реакция и затоплянето на пътните артерии.

Адаптация към новата среда неизбежна, като новите принадлежности ще стават все по амбициозни във опциите си. Стратегиите за въвеждане на новите технологии ще стават все по-наложителни. Това ще носи със себе си потребностите за нови квалификации и опасности за специалностите наранени от ИИ.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР