Изкуствената трева, на която Лудогорец ще играе по време на

...
Изкуствената трева, на която Лудогорец ще играе по време на
Коментари Харесай

Изкуствената трева пак стана проблем за "Лудогорец" в Европа

Изкуствената трева, на която " Лудогорец " ще играе по време на утрешното си посещение против ХИК в група С на Лига Европа се оказа проблем за българския първенец.

" Да стартираме от там, че теренът е неестествен. Те играят непрекъснато на неестествен терен във у дома, а ние рядко. Това ще е от огромно значение ", разяснява националът Кирил Десподов при заминаването на " Лудогорец " от Варна за Хелзинки.

Това ще е втори дуел от началото на сезона, в който разградчани ще играят на неестествен терен. Преди гостуването си против " Жалгирис " в реванша от плейохите за влизане в груповата фаза на Лига Европа от " Лудогорец " още веднъж показаха терзание от настилката. А след самия мач, в който с компликации стигнаха до 3:3 (с гол в 120-ата мин.) и се избавиха от дузпи, още веднъж хвърлиха забележителна част от виновността за представянето си точно върху изкуствената трева.

Двубоят на ст. " Болт Арена " във финландската столица е на следващия ден от 19:45 ч. наше време и ще се предава директно по Макс спорт 3. В този мач " Лудогорец " ще е без национала Доминик Янков, който във вторник претърпя артроскопия и ще е отвън игра към месец.

Треньорът на разградския отбор Анте Шимунджа не приказва преди заминаването, само че от думите на Десподов стана ясно какво е казано за отбора на ХИК пред тима по време на разборите. " Със сигурност ХИК е много порядъчен в отбрана, добре придвижва топката в нахлуване. Имат мощни футболисти и ни чака тежък дуел. И те имат здрави футболисти, ние също. Надявам се да излезем спечелили и да вземем трите точки ", разяснява Десподов.

Той изрази и общото мнение в " Лудогорец ", че ще подейства мотивиращо: " Не би трябвало да се връщаме назад.  Не е прелестно когато губиш. На нас, изключително в българското състезание, рядко ни се случва. Понякога е хубаво да се събудиш и да усетиш, че конкуренцията ти диша във врата. Според мен ще ни подейства позитивно. "

На сходно мнение бе и техническият шеф на " Лудогорец " Козмин Моци: " Според мен загубата от " Локомотив " (София) пристигна в точния миг. Малко да се събудим. Не направихме добър мач, само че да не забравяме, че играхме близо 80 минути с човек по-малко. Пак споделям - вярвам от тези момчета и съм сигурен, че ще се върнем с добър резултат от Хелзинки. Съперникът познава терена, а ние отиваме там и не знаем какво ни чака. Играхме във Вилнюс на подобен терен и можем да кажем, че не сме се справили доста добре. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР