Изкушение за сетивата под формата на неустоим ягодов тартНеобходими Продукти●

...
Изкушение за сетивата под формата на неустоим ягодов тартНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Неустоим ягодов тарт

Изкушение за сетивата под формата на неудържим ягодов тарт

Необходими Продукти

За основата


● брашно - 250 г бяло пшенично
● пудра захар - 50 г
● бяло вино - 75 мл изсъхнало
● зехтин - 75 мл
● ванилов дестилат - 1/2 ч.л. изсъхнал

За лимоновия крем


● пълномаслено мляко - 250 мл
● захар - 80 г
● брашно - 25 г
● картофено нишесте - 20 г
● жълтъци - 2 бр. междинни
● лимон - половин, настъргана кора
● ванилия - 1 бр.
● сол - 1 щипка
● ягоди - 500 г

Начин на подготвяне

Предлагам ви рецептата на прочут типичен тарт с ягоди и кадифен и гальовен крем!

Това е известният тарт, който съумява да трансформира ягодовия сладкиш в едно прелъщение с разновидностите за пълнене от сметана или шоколад или както в тази ситуация - с варен крем и сметана.

Може би тъй като обичам плодова торта, тарта с ягоди и крем ми се коства в действителност идеална за доста мотиви: пресен и бърз за подготвяне.

Десертът с ягоди съвършен за неделя следобяд, само че също и като торта за рожден ден или за Деня на майката.

Мекият и внимателен крем с мирис на лимон ще обвие ягодите, с цел да стане още по-вкусен. Ще имате десерт с ягоди, който сигурно ще бъде шлагер. Приготвяме основата на ягодов тарт.

Тестото за тарт нормално се подготвя с брашно, мазнини, яйца и захар. Перфектен за доста сладки и пикантни сладкиши - от бисквити, тарталети до штрудел, сладкишът с ягоди( горски плодове малини боровинки )може да се направи на ръка или с кухненски комбайн.

За да приготвите тарта с пресни ягоди, първо, би трябвало да приготвите тестото, което ще се съхранява в хладилника.

За основата в огромна купа смесете брашното и пудрата захар с огромна щипка морска сол. Направете кладенче и прибавете виното, зехтина и ваниловия дестилат. Разбъркайте благодарение на вилица, като последователно прибавяте брашното, до момента в който се образува топка тесто. Тестото прехвърлете върху леко набрашнена повърхнина и го омесете за няколко минути. След това увийте във фолио за свежо предпазване и го оставете в хладилника за 30 минути.

Върху добре набрашнена повърхнина разточете тестото с дебелина 3 мм, увийте леко към точилката и го развийте върху 25 см форма за тарт с падащо дъно, разпределете тестото добре, като притискате деликатно.

Отрежете остатъка от тестото за къс и запълнете всички дупки (ако са се образували такива), благодарение на вилица надупчете основата, покрийте я с фолио за свежо предпазване и охладете във фризера за 1 ч 30 минути.

Загрейте фурната до 180°C.

Изпечете основата за тарта за 25 минути или до леко златисто.

Отделно разбийте с миксер жълтъците със захарта и щипка сол, до момента в който се получи лек и пенлив крем. Добавете кората на лимон и брашното, пресято с нишестето, и също прибавете половината от млякото, от което ще извадите ваниловата шушулка (ако ползвате такава).

Смесете всичко и сложете сместа назад в касерола с мляко (достатъчно огромна да побере крема) и оставете да заври на междинен огън. Разбърквайте непрекъснато с телена бъркалка, до момента в който получите гъст и кадифен крем.

Изсипете сварения крем в невисок и необятен съд и покрийте със стреч фолио и оставете да изстине.

Когато кремът се охлади, прибавете 100 мл разрушена сметана към него и разбърквате. Ако нямате сметана, не се тормозете, че ще пропуснете да я добавите, задоволително апетитен крем имаме и без нея!

Вариантите са два за този апетитен крем, тъй че изберете кой ви харесва повече!

Завършете ягодовия тарт.

След като основата се охлади, я поставете върху подноса за сервиране. Напълнете я цялата с лимоновия крем догоре.

Обелете ягодите и ги нарежете на филийки. Можете да да употребявате резачка за яйца: по този метод всички филийки ще бъдат с идентичен размер и ще имате в действителност съвършен и неудържим ягодов тарт!

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР