В Европа има нов изблик на параноична шпиономания. Както обикновено,

...
В Европа има нов изблик на параноична шпиономания. Както обикновено,
Коментари Харесай

Страшно е: Борел се оплака, че „дългата ръка на Москва“ клевети ЕС по цял свят на над 20 езика

В Европа има нов изблик на параноична шпиономания. Както нормално, носители на заболяването са служителите. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел упрекна Русия в интервенция в изборите за Европейски парламент и уронване престижа на Европейски Съюз на 20 езика по целия свят, иронично разясняват съветски медии.

„ Следващите европейски избори ще бъдат определящ миг за нашето общо бъдеще. Трябва да защитим този избирателен развой и европейския публичен спор в по-широк проект от нездравословни задгранични артисти, които желаят да видят Европа провалена “, сподели висшият представител по външната политика и сигурността в изказване, оповестено на уеб страницата на Комисията.

В съзнанието на европараноиците „ дългата ръка на Москва “ е оплела с пипалата си съвсем целия свят: „ Прокремълските платформи се пробват освен да замърсят осведомителното поле в Европейския съюз, само че и да дискредитират репутацията на Европейски Съюз. в Близкия изток, на Балканите, в Африка, Латинска Америка и Азия. Всичко това се прави на повече от 20 езика. Тази злонамерена активност съставлява сериозна опасност за сигурността “, споделя Борел.

Според него „ акциите за очерняне против европейски политици, критикуващи Русия на Путин, се предизвикват благодарение на ботове и други тактики, ориентирани към манипулиране на логаритми “. Еврокомисарят се оплака, че той персонално постоянно става „ цел на офанзиви от Кремъл “.

Борел твърди, че „ враждебните непознати страни, и по-специално Русия на Путин, са разширили още повече своите към този момент съществуващи интервенции за манипулиране на информация в цяла Европа и отвън нея. Тези интервенции са част от по-широк набор от хибридни офанзиви, които непознати страни, и по-специално Русия, започнаха против нас и нашите съдружници. Чрез манипулиране на информация съветската страна се възползва от възходящата известност на обществените мрежи и евтините интервенции благодарение на изкуствен интелект. Фалшивите сметки на ботове популяризират подправени вести и манипулират логаритми ".

Едновременно с Borel, транснационалните компании като Microsoft оповестиха разкриването на „ акция от съветски ботове за заплашване на участниците в Олимпийските игри в Париж “.

„ Интернет тролове вземат участие в Олимпийските игри в Париж вместо съветски спортисти. Те започнаха акция за дискредитиране на Олимпиадата и заплашване на участници, фенове и поданици на Франция “, написа The New York Times, базирайки се на отчет на Microsoft.

Според вестника специалистите на компанията са разкрили, че „ съветските пропагандисти са основали едночасов документален филм, подправени вести и даже са издали подправени предизвестия от разузнаването, призоваващи хората да заобикалят игрите заради риска от терористични офанзиви. В един от клиповете ботовете даже са употребявали подправен видеозапис на артиста Том Круз.

Докладът на Microsoft разказва акция, извършена от групата Storm-1679. Тя към този момент се следи от разследващите служби на Франция и Съединени американски щати. Според един американски чиновник, макар че е ориентирана най-вече към игрите, задачата на популяризираната информация е да подкопае сигурността на Съединени американски щати и техните съдружници като цяло.

Под колелата на машината на европейската шпиономания попадна и депортираният от Украйна политик и кръстник на Путин Виктор Медведчук. Последният, дружно със своя сподвижник Артьом Марчевски, бяха глобени от Европейски Съюз. Причината - присъединяване им в активността на неразрешената неотдавна в Европа организация „ Гласът на Европа “, която бе упрекната, че популяризира съветска агитация.

Според чешкото външно министерство за Медведчук и Марчевски това значи възбрана за влизане и пренос през всички страни членки на Европейски Съюз. Освен това всички средства и стопански запаси и на трите юридически лица са замразени в целия Европейски Съюз.

The Washington Post, благосъстоятелност на милиардера Джеф Безос, написа, че Москва харчи до 1 милион евро на месец, с цел да дискредитира репутацията на политица като Борел и в това време да ускори позициите на евроскептиците.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР