Изключването на Русия от международната банкова система SWIFT ще означава

...
Изключването на Русия от международната банкова система SWIFT ще означава
Коментари Харесай

Йовка Димитрова: Европа плаща за доставките на газ чрез системата SWIFT

Изключването на Русия от интернационалната банкова система SWIFT ще значи и неспособност на Европейския съюз да прави заплащания към Русия за газовите доставки. Това изясни пред БНР Йовка Димитрова, публицист във вестник „ Дневник “, някогашен сътрудник в Брюксел.

„ Не зная за какво всички толкоз се вторачват тъкмо в тази мярка и в това време не обръщат внимание, че други страни, които доста по-лесно биха могли да вземат това решение – да вземем за пример Съединените щати, не го вършат . И не си задават въпроса какви биха били последствията за Европейския съюз “, разяснява Димитрова във връзка апелите за активиране на глобата по отношение на Москва поради подхванатата военна атака в Украйна. 

„ Това, което би трябвало да имаме поради, когато приказва за какво Европейски Съюз към този момент се въздържа да вкара „ майката само че всички наказания “, е това, че заплащанията, които Европейски Съюз прави за доставките на газ (да не забравяме, че съвсем половината от газта, която зарежда европейските стопански системи и топли европейските домове, идва от Русия), е точно посредством тази система . В момента, в който тя бъде блокирана, руснаците няма да могат да правят никакви заплащания към Европа, само че Европа също няма да може да прави тези заплащания към Русия. В този миг може би би трябвало да се запитаме подготвени ли ме още на следващия ден да останем на студено ? “

Това би било пагубно за европейската стопанска система , по тази причина Европейски Съюз не бърза тъкмо с тази мярка, означи Йовка Димитрова в предаването „ Събота 150 “.

Енергетиката е измежду областите, които съвсем не са наранени от глобите, акцентира журналистът.

Самата енергетика, както и през 2014 година, когато бяха наложени глобите за Крим, не е наранена от ограничавания , които вкарва Европейският съюз. Точно тъй като страните са в друга степен уязвими. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР