Изключително забавната и интелигентна поредица разкрива редица необичайни факти за

...
Изключително забавната и интелигентна поредица разкрива редица необичайни факти за
Коментари Харесай

Душата оцелява след смъртта, свързва се с нас, живите: Ловецът на духове с ново шоу

Изключително занимателната и умна поредност разкрива редица необикновени обстоятелства за най-странните места, хора, предмети и събития в човешката история, показани посредством присъщия за Акройд почерк. HISTORY Channel ще излъчва новите епизоди на „ Необикновеното с Дан Акройд “ – едночасов нехудожествен сериал - всяка неделя от 22.00ч. Автор, изпълнителен продуцент и водещ е всепризнатият артист и публицист Дан Акройд.

От фантастични хора и същества до странни места и необикновени изобретения, поредицата от 10 епизода дава отговор на въпросите „ Кой? “, „ Защо? “ и „ Как? “ за някои от най-необикновените и удивителни случки в човешката история. Новите епизоди ще се излъчват всяка неделя от 22.00ч. по HISTORY Channel.

„ През живота си открих, че всеки обича митове, противоречащи на логиката. И в тази поредност представяме тъкмо това - набор от най-странните истории познати в миналото. “, споделя Дан Акройд. „ Като разпален фен на HISTORY Channel съм разчувствуван да си партнирам с техния великолепен проучвателен екип и отличните основатели на стратегии, с цел да показва 100% същински зашеметяващи умопомрачители за човешката история. „ Необикновеното “ дава обещание стимулиращо и занимателно преживяване пред тв приемника. “

Това необикновено и интелигентно предаване разкрива редица необикновени обстоятелства за най-странните хора, места, предмети и събития в човешката история, показани с присъщия за Акройд почерк. От огромното наводняване с меласа в Бостън през 1919г., когато 8-метрова приливна вълна от сироп унищожава цялостен квартал, до танцуващата зараза от чума през 1518г. Тези видимо празни приказки могат да наподобяват необикновено, само че са 100% правилни. Точно както интервенцията с 300% смъртност или падащият пудел, умъртвил трима души.

В десетте си епизода „ Необикновеното с Дан Акройд “ води феновете на умопомрачително странствуване. То разкрива най-причудливите, само че същински истории в предишното и сегашното, оживени посредством динамичното пресъздаване на обстоятелства, увлекателни графични материали, вълнуващи архиви и занимателни, остроумни мнения. Експертите от сериала се потапят в историческите записи, с цел да обяснят „ по какъв начин “ и „ за какво “. Към тях се причисляват телевизионният водещ и създател на стратегии за хранене Адам Ричман, звездата от „ Jeopardy! “ Остин Роджърс, експертът във флората и фауната Джеф Музиал, писателят и историк Мич Хоровиц, телевизионният водещ Дон Уайлдман, спортният публицист Карита А. Дейвидсън, египтологът и награждаваният документалист Рами Романи и не на последно място - деятелят и професор по история в университета Сейнт Томас - доктор Йохуру Уилямс.

Поколения наред учените и историците са били запленени от концепцията да разкрият истината зад някои от най-странните събития в света и действителния живот. Водена от Акройд, поредицата включва динамични визуализации, архивни изображения и изявленията с специалисти. Предаването разкрива някои от най-мистериозните и нереални изобретения, същества, хора и неща в историята. От 440-килограмова сирийска мечка, трансформирала се във боец, до мъж, оживял откакто е бил прободен в главата със 109-сантиметров стоманен кол. Историите може да наподобяват невероятни, само че са 100% правилни.

Въпроси и отговори с Дан Акройд за неговото предаване:

Дан Акройд споделя на HISTORY за поредицата, интереса му към спиритуализма и разкрива професионалните опасности на това да си ловджия на духове.

Можете ли да опишете първата част от Вашето шоу?

Представлява малко ревю на някои от най-необичайните неща, които в миналото са се случвали на човешки същества. Тук има истории, които в действителност се опълчват на вярванията, като мексиканския остров на куклите, който дотам е населяван от духове, че хора са умирали след посещаването му. От лондонското бирено наводняване от 1814г., което убива осем души, откакто 700 тона течност са се излели по улиците на Св. Джайлс, до огромното наводняване с меласа в Бостън през 1919г., когато вълна от сироп унищожава цялостен квартал. Освен това има и истории, които всички помним - като пилето без глава Майк и разкази за необясними оцелявания и спортни подвизи. Сериалът е цялостен със странности, само че всичко е истина. Това ме притегля. Не е фикция, не е небивалица, всичко се е случило.

Бихте ли посетили някои от местата, разказани в поредицата?

Нито едно от тях! Някои са напряко пъклен. Кой би желал да даже единствено да припари наоколо? Обичам сериала, тъй като самият аз съм фен в удобството на своето кресло. Това е за хората, които желаят да се облегнат в стола си и да кажат - „ Уау, това шоу ме води тук-там, от които съм удивен, само че в никакъв случай не желая да посетя “.

Кой е най-невероятният факт, който сте научили, до момента в който сте били част от предаването?

Има толкоз доста страхотни неща. Например научих, че държавните управления се интересуват от необикновеното и невероятното. Японското държавно управление търсело голямата змия, която тормозела риболовните кораби край крайбрежията на Япония. Между 1946 и 1951 година девет кораба изчезват в Японско море и това се дължи на тази перната подводна змия, която явно е била нещо като митичното морско страшилище Кракен. Има паранормални произшествия, изследвани в шоуто, само че феновете може да не знаят, че имате фамилна връзка със спиритизма и паранормалното. Моят прародител беше едуардианец спиритуалист и постоянно организираше сеанси в остарялата ни селска къща на север от града. Интересът към невероятното се предава на всяко потомство от фамилията ми. Вярата на спиритуалистите е, че душата или силата на душата оцелява след гибелта и че съзнанието на умрелия оцелява, с цел да може да доближи и да се свърже с тези от нас, които са към момента живи. Вярвам в това.

Имали ли сте паранормално преживяване в миналото?

Никога не съм виждал фантом, само че съм виждал това, което считам, че са тръби от ектоплазмена светлина. Имам страхотна фотография на мен и татко ми в остарялата ни селска къща. Това е много ярка картина навръх ектоплазмена тръба.

Говорейки за ектоплазма, до каква степен Вашият спиритуалистичен генезис Ви повлия да напишете и участвате в „ Ловци на духове “?

Без подозрение ми повлия. Аз съм от семейство, което има вяра в задгробния живот и това ме накара в последна сметка да го напиша. Мога да Ви кажа, че светът не знаеше какво е ектоплазма, до момента в който не излезе този филм. Ловците на духове срещнаха целия свят с термина. И даже единствено заради тази причина е ужасно, че този филм съществува.

Според Вас какво въздействие са имали „ Ловци на духове “ за повишение на осведомеността за паранормалното?

Вярвам, че множеството от обществата на ловци на духове в Северна Америка са се появили, в резултат на това, че ние отворихме съзнанието на света за същинските професионални проучвания на призраци през вековете.

След няколко дни ще забележим премиерата на „ Ловци на духове: Замръзналата империя “. Очаквате ли с неспокойствие да си сложите още веднъж протонната раница?

Не. Тя тежи 68 кг! Ужасно мъчно е да носиш това нещо. Предпочитам да ми напишат роля, в която имам по-малко съоръжение. Но към този момент нося бойните ботуши и протонната раница. Тежи ми на гърба и смазва гръбнака ми, само че се веселя, че хората към момента се интересуват какво се случва с Ловците на духове - старите и новите. Няма да се окайвам прекалено много, до момента в който влизам в гащеризона, само че ще ме чуете да стена, в случай че би трябвало да сложа още веднъж раницата. Тежка е.

От коя история, включена в поредицата, би станал страховит филм?

Островът на куклите. Това може да е красива история на ужасите. Толкова е злокобно. А в „ Да оцелееш в невъзможни условия “ има страхотна история за оцеляване с човек, който е бил в извърнат с главата надолу транспортен съд на дъното на океана в продължение на три дни.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР