Изключително важно е да се знае, че когато постъпим в

...
Изключително важно е да се знае, че когато постъпим в
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Нямат право да ви връщат от болница

„ Изключително значимо е да се знае, че когато постъпим в болница, където има незабавен кабинет и на открито има други пациенти, които чакат, ние би трябвало да изчакаме реда си, тъй като губим време в случай че търсим различен доктор. Нямат право да ви връщат от болница, която има позволение за активност и разполага с профила, който търсите ”, съобщи в изявление за Нова телевизия Иван Маджаров – ръководител на Българския лекарски съюз.

„ Над 800 000 души в света умират от това, което аргументи гибелта на дребния Алекс. Това е по данни на Световната здравна организация. Белият дроб и надбъбреците са два разнообразни органа, които са извънредно значими за хомеостазата на организма. Когато в два разнообразни органа по едно и също време се получат кръвоизливи, които блокират напълно тяхната активност, това положение е неспасяемо, изясни Маджаров.

В сряда Българският лекарски съюз застана зад лекарите, забъркани в тази ситуация със гибелта на 3-годишно дете. Проверката на организация „ Медицински контрол " към този момент откри, че в тази ситуация няма лекарска неточност. Д-р Елена Георгиева, която е прегледала дребния Алекс в Педиатрията, в четвъртък се връща на работа.

„ Взаимоотношенията сред организма на човек и вируса са разнообразни при всеки човек. Понякога самата имунна система реагира бурно към външния извършител. Когато става въпрос за вирус, ние можем единствено да подкрепяме битката на организма, без да имаме опцията да влияем както при бактериите с антибиотици ”, сподели още Маджаров.

„ В тези случаи, като този на Алекс, става въпрос за една бурна реакция на взаимоотношение сред външния извършител – вирусът и организмът на детето ”, уточни той.

Относно това, дали БЛС са проучили информацията, упомената от премиера, че е видял запис, при среща с родителите, на който има демонстрация на неприятно отношение от секретарки в болничното заведение към тях, Маджаров отговори: „ Нямам информация за какъв запис става въпрос и кои са тези секретарки ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР