Изключително важен подготвителен лагер започнаха националнитебиатлонисти тези дни на Белмекек.

...
Изключително важен подготвителен лагер започнаха националнитебиатлонисти тези дни на Белмекек.
Коментари Харесай

Белмекен подпомага подхода на българските биатлонисти към високопланинския комплекс на олимпиадата в Пекин


Изключително значим предварителен лагер започнаха националнитебиатлонисти тези дни на Белмекек. Планинската база, която е част от активите на НСБ ЕАД е ситуирана на 2050м надморска височина и по този метод се приближава до изискванията наолимпийския комплекс на игрите в Пекин. Според треньорския ни щаб това емного уместно за подвеждащи тренировки, защото стрелбището итрасетата, на които ще се излъчат олимпийските първенци са на 1700 м надморското ниво, което рядко се среща в биатлона.

Българският щаб е събрал скъпа информация, че олимпийските стартове въввисокопланинския зимен център Жанжяку ще се състоят при доста студеновреме, евентуално при мощен вятър, на неестествен сняг, който е допустимо дабъде не доста чист. По тази причина много от тренировките са съобразениименно с нелеките условия, с които ще сблъскат състезателите ни наигрите в Пекин.
 Снимка 552459
Източник:

Нашите национали се усещат добре на родна земя с разредениябелмекенски въздух, като стартираният високопланински цикъл ще бъдепродължен по-късно при глетчерите в Австрия. Българите упражняват вмомента в цялостен състав - Владимир Илиев, Антон Синапов, ДимитърГерджиков и Благой Тодев при мъжете, Милена Тодорова, Мария Здравкова,Даниела Кадева и Лора Христова при дамите. Всички са в положително здраве, беззначими контузии и травми. Подготовката в този момент включва основно аеробика итренировки за мощ, а в стрелбата се изпипват и завършват последнидетайли преди началото на сезона в края на този месец.

Всичко с оборудването на първите ни тимове е наред, към този момент са получениските, ваксите и оборудването. Според треньорите Александър Касперович иВиталий Норицин и техният помощник Борислав Панков в подготовката досегаса изпълнени всички задания, което обезпечава развиване в съпоставяне съссъщия стадий през предходната година на всеки един от водещите нисъстезатели. Това допуска напредък по време на значимите стартове, коитозапочват с кръга за Световната купа в Швеция на 27 ноември.
 Снимка 552456
Източник:

В щаба и федерацията разискват по какъв начин да се предпазят от това, което сеслучи предходната зима, когато поради карантина тимът пропусна присъединяване вчаст от стартовете за Световната купа и тотално обърка подготовката си.В тази връзка в този момент изолацията на отбора е доста по-строга, прецизно сеспазват здравните ограничения и всички рекомендации на Международния съюз побиатлон (IBU), както и условията за зелените документи, против коитоще се издават акредитациите.

Във вторник нашите отново ще пътуват за Австрия с цел да упражняват вОбертилиах, където поради голямото хранилище и многото оръдия гарантираноимат сняг, даже и да не вали. Оттам българските биатлонисти ще летятдиректно за Швеция, където на 27 ноември са първите за зимата стартовеза Световната купа с конкуренциите в дългите самостоятелни дисциплини на20 км мъже и 15 км дами, следвани ден по-късно от спринтове. Вторияткръг в олимпийския сезон също е в Йостерзунд от 2 до 5 декември съсспринтове, гонене и щафети, а годината ще приключи с два етапасъответно в австрийския Хохфилцен (10-12 декември) и във френския Анеси(16-19 декември). В тези стартове имаме право да участваме с 4 мъже и 3жени.

През януари са планувани три кръга за скъпия трофей: в германскитеОберхоф (6-9) и Руполдинг (12-16) и във италианския Антхолц-Антерселва(20-23), преди всички да се насочат към Пекин за олимпийските зимниигри, където биатлонът е със надпревари от 5 до 19 февруари.
 Снимка 552455
Източник:

Българите възнамеряват финалните тренировки преди отпътуването за Игрите в Пекин да бъдат в Антхолц (Ит). За тази олимпиада MOK взе решение квотите да се дефинират до 16 януари, така че броят на нашите състезатели в китайската столица ще стане явен след кръга за Световната купа в Руполдинг в средата на януари. Българската федерация си е сложила за цел да има оптимален брой участници - 4 мъже и 4 дами на олимпиадата в Пекин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР