Изключително е важно да се отнасяме всички още по-отговорно към

...
Изключително е важно да се отнасяме всички още по-отговорно към
Коментари Харесай

Радев призова ИТН за диалог и консенсус. Тошко Йорданов: Опитахме, предадоха ни |

Изключително е значимо да се отнасяме всички още по-отговорно към опциите за разговор, взаимни отстъпки и консенсус, тъй че да успеем да съставим постоянно държавно управление в границите на този парламент. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите с " ИТН ".

Трябва да изчерпим всички благоприятни условия, по тази причина е значимо да чуем и вашата формула за взаимоотношение с другите парламентарно показани политически сили и да имаме триумф в сформиране на постоянен кабинет в границите на това Народно заседание, тъй като това е, което чакат българите на фона на рецесиите, пред които сме изправени, акцентира президентът.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ означи, че е реалност, че страната е изправена пред поредност от рецесии, само че през вчерашния ден на КСНС е станало ясно, че една огромна част от нещата могат да се решат в Народното събрание, без значение дали има държавно управление бързо или не.

Що се отнася до сформиране на държавно управление, ние опитахме, истината е, че бяхме предадени в средата на диалозите и в последна сметка Народното събрание има още пет партии, има голямо болшинство което може да сформира кабинет, тъй че отговорността в тази ситуация е при тях, сподели заместникът на Слави Трифонов.

Държавният глава организира спомагателни съвещания с парламентарните групи в границите на конституционната процедура за връчване на мандат за сформиране на държавно управление.

Днес той ще одобри в президентската институция, с изключение на представителите на парламентарната група на Има Такъв Народ, и политици от ПГ на ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България ". Утре консултациите ще продължат с представителите на парламентарните групи на " Демократична България ", Движение за права и свободи и " Изправи се БГ! Ние идваме! ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР