Изключителни емоции очакват феновете на Нюкасъл следващата седмица, когато се

...
Изключителни емоции очакват феновете на Нюкасъл следващата седмица, когато се
Коментари Харесай

Какъв е шансът? Лорис Кариус дебютира за Нюкасъл във финала за Купата на Лигата

Изключителни страсти чакат почитателите на Нюкасъл идната седмица, когато се изправят против Манчестър Юнайтед в борба за трофея от шампионата Карабо Къп. Те обаче могат да станат очевидци на това, че вратарят Лорис Кариус най-вероятно ще излезе като титуляр за техния отбор във финала против „ алените дяволи “.

Причината германецът да застане сред гредите е аленият картон, който титулярния пазач Ник Поуп получи при загубата с 0:2 от Ливърпул в събота. В 22-ата минута на мача той излезе отвън наказателното си поле и игра с ръка, за което бе изпъден. Поуп бе сменен от Мартин Дубварка, само че и словакът няма да бъде разполагаем на мениджъра Еди Хау за идната седмица, защото игра чартърен точно в Манчестър Юнайтед през първата част от сезона и взе участие в мачове от Купата на Лигата с екипа на „ алените дяволи “.

29-годишният Кариус подписа с Нюкасъл през септември предходната година. Първоначално договорът му бе до януари 2023-а година, само че по-късно бе продължен до края на сезона. Той се запомни с финала на Шампионската лига през 2018-а година, когато позволи две фрапантни неточности, които бяха повода за загубата на Ливърпул от Реал Мадрид с 1:3.

Ако Хау реши да не заложи на Кариус, другият му вид е 30-годишният Марк Гилеспи, който не е играл в формален мач за „ свраките “ от към две години. Той е на „ Сейнт Джеймсис Парк “ от 2020-а година и има 3 участия, като и трите са точно в шампионата за Карабо Къп.

Loris Karius has not played a game of football since February 2021.

His next game could well be the League Cup final.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР