Изключителен бароков концерт, с музиката на Антонио Вивалди, ще бъде

...
Изключителен бароков концерт, с музиката на Антонио Вивалди, ще бъде
Коментари Харесай

Представят барокова сензация в Сливен

Изключителен бароков концерт, с музиката на Антонио Вивалди, ще бъде показан в зала " Сливен " на 23 февруари, от 18.30ч.
Подобен план, доста рядко става притежание на публиката отвън столицата. Оригинални принадлежности, реализатори от най-високо международно ниво и превъзходна стратегия, подбрана с усет и схващане. Симфоничен Оркестър Сливен ще има удоволствието да си партнира на сцената, с един в действителност звезден каст.
Известната цигуларка ЗЕФИРА ВЪЛОВА е музикант с неизчерпаема сила, креативен капацитет, неуморна пристрастеност и апостолска отдаденост. Изключителен експерт, тя е високо ценена по целия свят и работи с най-хубавите барокови ансамбли в Европа. Впечатляващата и’ дискография включва записи за Brilliant Classics, Channel Classics, Alpha, Deutsche Grammophon, Българска национална телевизия и радио.
Тя е идеолог и артистичен шеф на фестивала “Изкуството на барока ” и с помощта на нея година след година в София идват най-големите имена в този род, с цел да създадат притежание на локалната аудитория тези креативен търсения, които са озарявали Европа преди епохи, а и през днешния ден ни дават парченце светлина в сложните времена на безпорядък и противодействия. Сега идва и в Сливен.

В концерта ще се включи и цигуларката КРЕМЕНА ОКСЕНКРУГ, шеф на Симфоничен оркестър Сливен, която също има зад тила си съдействие и опит с някои от най-известните барокови музиканти в света като Федерико Мария Сарделли, Франческо Фанна, Рикардо Минази, Sonatori de la Gioiosa Marca, Франсоа Лазаревич и други

Виолончелистката ЛИНДА МАНЧЕВА е посветила своята музикална кариера на „ исторически осведомените изпълнителски практики “. Специализира бароково чело в Университета за изкуства в Берлин, и е лауреат е на интернационалните състезания за барокова камерна музика в Германия и Италия, стипендиант е на фондация Йехуди Менухин „ LiveMusicNow “. Концертира на сцената на Фестивал за старинна музика в Утрехт, Бахово Биенале във Ваймар, Фестивал Ван Васенаер в Амстердам, фестивал „ Изкуството на барока “ и доста други в Монреал, Токио, Санкт-Петербург, Буенос Айрес. Регулярен член е на ансамблите Les passions de l’ame (Швейцария), L’arte del mondo и Harmonie Universelle (Германия), Les Ambassadeurs (Франция).

Универсалният музикант МАРИО СОЛАЦО е роден в Неапол и е създател и шеф на звукозаписната компания NovAntiqua Records. Той редува дейностите си на пианист и фортепианист с тези на клавесинист и диригент, разчитайки на просторен репертоар, вариращ от барокова до модерна музика със мощна връзка с операта и музикалния спектакъл. Един от последните му дискове “Diminuzioni all`improvviso ”, сесия от импровизации на клавесин в разнообразни стилове от бароковата ера е записан за една нощ, и е номиниран за Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2022.
Изнасял е концерти за най-реномираните фестивали и концертни сезони в Европа. От 2006 година е професор в Istituto Superiore di Studi Musicali Vecchi-Tonelli в Модена, където работи и с българската оперна легенда Райна Кабаиванска.

ФАБИАНО МЕРЛАНТЕ, ще показа два инструмента, които сливенската аудитория ще чуе за първи път - тиорба и барокова китара!
Невероятно деен музикант, който работи с най-престижните барокови камерни ансамбли и концертира в Италия, Австрия, Южна Корея, Хърватия, Франция, Германия, Норвегия, Холандия, Полша, Румъния, Словения, Испания, Швейцария и мн.др. Неговите записи постоянно се излъчват по телевизионни и радио канали като RAI (Италия), ORF (Австрия), Radio France (Франция), NDR (Германия) и Dwójka (Полша). Преподавател, откривател и експерт по старинни принадлежности, той ще трансформира сливенската барокова вечер в същинска сензация.

" Подобен неповторим театър е комплимент за нашия град, а билетите свършват извънредно бързо ", оповестяват от Симфоничен оркестър Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР