"Изказването на турския външен министър за вероизповеданията не може да

...
"Изказването на турския външен министър за вероизповеданията не може да
Коментари Харесай

Джамбазки: Турция може да откъсне български територии


"Изказването на турския външен министър за вероизповеданията не може да бъде просто една изтървана имитация. защото това е първият посланик на Турция и в тази страна никой не споделя нищо инцидентно. Думите му са сигнал и обръщение на турската политика за настъпление за навлизане в България по доста линии, измежду които завладяването на Българското основно мюфтийство от турския Дианет. " Това съобщи евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки по време на митинг, проведен от партията пред постройката на посолството на Турция в София, съобщи Фокус. От Вътрешна македонска революционна организация недоволстват против отхвърли от страна на турския вицепрезидент Фуат Октай да сервира извинения за думите на турския външен министър Чавушоглу, който съобщи пред изселници от България, че Турция е повлияла на измененията в българския Закон за вероизповеданията са ориентирани против мюсюлманската общественост. С измененията в Закона беше решено да бъдат разсрочени задълженията на Главното мюфтийство и беше отхвърлена концепцията на "Обединени патриоти " за възбраната на външно финансиране на религиите.
Джамбазки атакува и партия ДОСТ, която по думите му се пробва да разделя българската нация и да измисли национални малцинства. "В България има общности, има групи - етнически, религиозни. Българското общество, българската нация сме решили през нашата конституция, че България е единна, унитарна страна, на територията на която не се разрешава нито малцинства, нито самостоятелни формирования. " Според евродепутата това, което се пробва да направи Турция през Лютви Местан е да раздели обществото и да сътвори някакво недоволство, което по-късно да изиска автономност и да докара до фракционизъм. "Това е Кипърският модел. В момента провокацията на външния министър цели тъкмо това – да нагнетява напрежение преди избори, да прелива гласове към ДОСТ и Движение за права и свободи. Те ясно си го споделиха, Турция изпрати един рейс пропагандатори във всички европейски страни да пропагандират за европейските избори. Какво по-голямо самопризнание, че се намесваш във вътрешните работи на суверенни страни от това да не си държава-член на Европейски Съюз, а да участваш на изборите “, сподели още Ангел Джамбазки. По думите му страната ни би трябвало да изиска твърдо опрощение и в случай че не се получи, народните представители би трябвало да изискат намаление на дипломатическите връзки.
"Това е дипломатическа стъпка, отзоваването на дипломат Надежда Нейнски, връщането на този дипломат там. Ясно би трябвало да се каже, че няма да поносим продължаващата турска експанзия в българската политика и духовните каузи на българите мюсюлмани. Пак ще кажа, че те са наши братя българи. Българите мюсюлмани са били жители на Княжество България преди да има турска нация. Така че изказванието, че те са част от някаква друга нация, че те са някакво малцинство, са исторически погрешни. Княжество България е открито като трибутарно 1878-1879 година Тогава няма още Рeпублика Турция. Тя е основана след 21-ва година. Няма турско поданство. Не би трябвало да продължаваме да ги поносим да си разиграват коня на българска територия ", разяснява Джамбазки. На митинга участва и депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов, който съобщи, че не вижда съответна страна от турските управляващи от изявлението на външния министър на южната ни съседка. Ангелов уточни, че България би трябвало да защитим националните си ползи, като не изключва разновидността да има отзоваване на дипломати, както и по-твърда позиция на Европейския съюз. От Вътрешна македонска революционна организация изчакват дали въпреки всичко ще има някаква форма на опрощение или дейности от страна на Турция, с което да оправдаят думите на външния им министър.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР