Изкачването на няколко етажа по стълбите има по-тонизиращ ефект от

...
Изкачването на няколко етажа по стълбите има по-тонизиращ ефект от
Коментари Харесай

Качване на стълби за сваляне на теглото – как помага?


Изкачването на няколко етажа по стълбите има по-тонизиращ резултат от едно кафе съгласно изследване. Учени от университет в Джорджия (САЩ) са открили, че няколкоминутното качаване по стълбището в умерено движение има еквивалента на 50 мг кофеин – доза по-голяма от тази в огромна чаша кафе или кутийка кола.

Новината се посреща с вдъхновение от хората, работещи на по-високи етажи в офиси и търсещи способи да разнообразят и най-много да засилят физическата си интензивност денем. За тях избягването на асансьора и изкачването на стълбището пешком предлага идеална опция и за тонизиране, и за поддържане на метаболизма и тежестта .

А в допълнение, изследването на американските учени открива, че качването на стълбището към офиса заран се отразява добре и на мотивацията на хората, работещи на по-високи етажи.

Пренебрегването на опцията да се изкачват стълбите пеш е най-често допусканият пропуск измежду хората, търсещи по-висока физическа интензивност. На всеки от нас се постанова да се качва към по-високи етажи

най-малко няколко пъти

на ден и имаме

избор дали да сменяем асанцьора с качване на стълбите пешком . От този избор за интензивно оживление се възползват малко хора, бързайки да се настанят комфортно на седящото си място в офиса, което, за жалост, не разрешава избор на опция. Оказва се, че по този начин прорпускаме доста комфортен късмет да допълним грижите за тежестта си.

По време на изследването американските експерти обръщат внимание и на ролята на постоянното качване на стълбите като средство за горене на калории . Истина е, че упражнението е прекомерно кратковременно, с цел да донесе директни изгоди за калорийния баланс. Установено е, че при 70-килограмов мъж за 2 минути нанагорнище на стълби се изгарят едвам 21 калорий. При това със умерено движение. За съпоставяне стоенето прав в асансьора за същия интервал изгаря към 2 калорий.

Свързани публикации.. Какво ще стане, в случай че се качим по стълбите, вместо с асансьора? 0 Тичането по стълби гори доста калории за малко 0 Полезна ли е тренировката на празен корем? 0

Ползите от изкачването на стълбите пеш идват не от моментния резултат върху метаболизма, а от натрупващото се въздействие при неколкократни повторения денем. Ако изкачваме стълбите у дома и в офиса няколко пъти дневно, можем да си подсигурим интензивност, с която да горим над 100-200, даже 300 калории на ден .

Така качването на стълбището се трансформира в идеално допълнение към всеки фитнес режим, във всяка възраст. Лесно, налично и най-много – дейно допълнение към всеки режим за контролиране на тежестта. Не го подценявайте. Пренебрегвайте асансьора.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР