„Изгубеният град“ ще е най-новото заглавие в родния боксофис тази

...
„Изгубеният град“ ще е най-новото заглавие в родния боксофис тази
Коментари Харесай

Новият филм на Сандра Бълок е скучен дори за собствените ѝ стандарти

„ Изгубеният град “ ще е най-новото заглавие в родния боксофис тази седмица, като упованията не са по никакъв начин ниски. Все отново филмът е с присъединяване на Сандра Бълок, Чанинг Тейтъм, Брад Пит и Даниел Радклиф, само че умерено мога да заключа, че позитивите му се изчерпват със самия каст.

Историята е за една писателка (Сандра Бълок) на международен бестселър за обич, завършения и още нещо. В него тя споделя за вълнуващите прекарвания на красива авантюристка и нейния обичан, който на корицата е олицетворен от Чанинг Тейтъм. Зрителят обаче хваща събитията от момента, в който Лорета Сейдж се усеща пределно изчерпана, тъй като неотдавна е изгубила брачна половинка си в действителния живот. Но тогава внезапно светът ѝ се прекатурва, с помощта на упорит милиардер (Даниел Радклиф), който търси прикрито богатство, за което става дума в книгите на самата писателка. Той я отвлича и води на тайнствен остров, с цел да му помогне в търсенето. Героят на Тейтъм - Алан, потегля на задача, с цел да я избави благодарение на някогашен боен (Брад Пит). И там някъде нещата би трябвало да станат по-интересни, само че няма да встъпвам в спойлъри.

Коментарът ми обаче е, че филмът по този начин и не надгражда в динамичността си. Имаше няколко момента, в които упованията се покачиха, само че таман нещата да станат забавни и като че ли парите на продукцията са свършили и минаваме към идната сцена. Трябва да призная, че това ме ядоса, тъй като в това време имаше допри попадения, които ми подсетиха на един от първите филми на Дуейн Джонсън - „ Добре пристигнали в джунглата “, само че с надалеч по-съвременни резултати. Вместо това на всички в салона ни бе сервирано едно алангле ядене, което напълно не изглеждаше по този начин в менюто.
Снимка: Forum Film  Новият филм на Сандра Бълок е отегчителен даже за личните ѝ стандарти (ТРЕЙЛЪР)

Убеден съм, че обичаната от мнозина посредствена актриса Сандра Бълок ще притегли своята войска от фенове в салоните, тъй като се е постарала в ролята си на продуцент да направи доста мощен филмов откъс. В него виждаме неземно сексапилните Тейтъм и Пит в най-хубавата им светлина, а и би трябвало да призная, че самата 58-годишна актриса връща от път, както би се изразил един мой другар и познавач на зрялата женска хубост. Кофтито е, че в границите на тези две минути и половина е събрано съвсем всичко забавно от другояче дългия близо два часа филм.

„ Изгубеният град “ би трябвало да е сантиментална приключенска комедия, само че като се изключи някои занимателни моменти, останалите два жанра са по-скоро алегорично показани, което без подозрение ще разочарова мнозина. Пиша това с ясната концепция, че изгледах лентата без капка напудрени упования, като желаех да я видя през очите на човек, който е решил да прекара петъчната си вечер в компанията на нещо ново с пуканки и кола в ръка.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Що се отнася до персонажа на Радклиф, бих желал да му дам един скъп професионален съвет. Нека в никакъв случай повече не се пробва да го играе изверг, тъй като наподобява на елементарен мъгъл, когато размахва патлак вместо вълшебна пръчка. Да, разбирам, че желае да се отърси от бремето на безконечния Хари Потър, само че, в случай че направи две-три комедии с по-високо възрастово ограничаване, току виж успеем да го приемем за един от гениите на английската кино школа. В противоположен случай ще си остане вечно очилатият вълшебник, имал щастието да се хареса на Джей Кей Роулинг преди двайсетина години.

За неприятния резултат на „ Изгубеният град “ обаче упреквам най-много братята-режисьори Аарън и Адам Ний, които наподобява, че не са осъществили цялостния капацитет на сюжета, в който даже имат директно присъединяване. Малко повече ръкопашен пердах, пукотевица и драматизъм биха повишили оценката ми от твърда петица (5/10) до позитивна седмица (7/10), само че не би.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР