Изграждането на европейски железопътен коридор, който да свързва пристанищата Солун,

...
Изграждането на европейски железопътен коридор, който да свързва пристанищата Солун,
Коментари Харесай

Трансграничен проект ще свърже гръцки и български пристанища

Изграждането на европейски железопътен кулоар, който да свързва пристанищата Солун, Кавала и Александруполис с пристанищата на Черно море в Бургас и Варна и Дунав при Русе планува гръцко-българският трансграничен план „ Sea2Sea “, оповестяват Гръцката телеграфна организация и изданието „ Катимерини “.

Този железопътен кулоар ще предлага различен сухопътен мост към черноморските и дунавските пристанища, като обезпечава по-устойчиво и по-малко рисково решение за веригата за доставки на артикули. Заобикаляйки Босфора, ще се реализира и доста икономисване на време за товари и пасажери, означават гръцките медии.

Според изследвания се чака, че откакто стартира да действа, планът ще притегли част от трафика на артикули през Босфора, който възлиза на 650 милиона контейнера годишно.

Според „ Катимерини “ Гърция и България си сътрудничат тясно за реализирането на този значим план. Понастоящем „ Sea2Sea “ е в подготвителна фаза за основаването на взаимно сдружение сред Гърция и България, което да ръководи плана, като в същото време са стартирани и процедурите за включването му във финансовия механизъм на Евросъюза Connecting Europe Facility, както и други финансови принадлежности.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР