Изграждане на регионални индустриални зони за развитие на бизнеса, привличането

...
Изграждане на регионални индустриални зони за развитие на бизнеса, привличането
Коментари Харесай

ГЕРБ планира над 400 млн. лв. за нови индустриални зони

Изграждане на районни индустриални зони за развиване на бизнеса, привличането на външни вложители, разкриването на високоплатени работни места. Тези цели са измежду заложените в програмата на ГЕРБ за идващ мандат на ръководство. Това разяснява претендентът за депутат Деница Николова при визитата си в.

Заедно с сътрудниците от листата Севдалина Турманова и Венелин Радев тя прегледа Зоната, която в последните години съумя да притегли голям брой вложители и продължава да се развива. Кандидатите за депутати се срещнаха с шефа на Индустриалния парк Георги Кузманов, със Златина Георгиева, шеф на правната дирекция на Община Бургас и с представители на другите предприятия и компании.

" Откритият разговор с бизнеса е значим, обърнати сме към него в търсене на още по-успешни формули за взаимоотношение. Тенденцията за доизграждане на индустриални зони, в това число в област Бургас, ще даде спомагателен подтик за привличане на вложители. Чрез европейското финансиране реализираме надзор върху " сивия " бранш и битката ни в тази посока продължава ", разясни Николова, зам.-министър в Министерство на регионалното развитие в мандат 2017-2021 година



" Целите ни във връзка с индустриалните зони са поредни. Подкрепяме и напъните на община Бургас в тази посока – при оформянето на бюджета на Бургас за 2020 година като приоритет кметът Димитър Николов уточни развиването на Индустриалните зони. Те са в няколко направления – Българово, " Меден рудник " – край пътя Бургас-Созопол, както и към квартал Ветрен.

Ще продължим да работим за усилване на връзката сред образованието и бизнеса, с цел да може младежите да намират своята реализация в България и в своите обитаеми места. Специалностите в образователните заведения би трябвало да са свързани с подготовка на качествени фрагменти за пазара на труда ", съобщи Севдалина Турманова.

Деница Николова показа още, че в програмата за ръководство на ГЕРБ е заложено основаването на нова мрежа стратегически индустриални паркове, подкрепена с 415 млн. лева обществена капиталова стратегия. " Сред акцентите ни са още цифрова промяна на обществения бранш, ще се стремим и минималната заплата в края на мандата да бъде най-малко 1000 лева, а междинната най-малко 2000 лева "



Присъстващите зададоха въпроси, свързани с опциите за кандидатстване и финансиране по разнообразни стратегии, ограниченията за бизнеса, свързани с пандемията, както и показаха свои хрумвания за развиване. Кандидатите за депутати от ГЕРБ-Бургас разясниха по време на срещата и други акценти от националната и районна стратегия за ръководство. Сред тях бяха построяването на четирилентови пътища от Бургас до по-малките обитаеми места, вложения в обучение и опазване на здравето, рестарт на програмата за саниране.

Деница Николова и Севдалина Турманова разгледаха и две от предприятията в Индустриален и логистичен парк-Бургас. Те се срещнаха с процеса на работа, с построената инфраструктура и благоприятни условия за надграждане на производствата. Срещите минаха при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР