Изглежда понякога Слънцето наистина ни се усмихва. Буквално. Обсерваторията за

...
Изглежда понякога Слънцето наистина ни се усмихва. Буквално. Обсерваторията за
Коментари Харесай

НАСА улови Слънцето да се усмихва. Но защо това може да е опасно?

Изглежда от време на време Слънцето в действителност ни се усмихва. Буквално. Обсерваторията за слънчева динамичност на НАСА е снимала фотография, на която се вижда " усмивката " най-близката звезда до нас, написа в. " Гардиън ".

На изображението се виждат тъмни петна, които все едно оформят очи и дръзка, обърната усмивка. Агенцията разгласява изображението в профила си в Туитър, като написа:

" Днес обсерваторията за слънчева динамичност на НАСА улови слънцето да се " усмихва ". Виждани в ултравиолетова светлина, тези тъмни петна на Слънцето са известни като коронални дупки и са райони, в които бързият безоблачен вятър блика в Космоса ".

След публикуването си фотографията на НАСА провокира голям брой реакции в обществените мрежи, като мнозина съпоставиха изображението с издълбана тиква за Хелоуин, лъв и даже герои от детското предаване Teletubbies.

Tremendo crossover de la NASA ft. Teletubies
— Cepita del Valle (@seba_michaux)
Един консуматор написа: " Това ли е лицето на човечето от " Ловци на духове " ". Друг го съпоставя с шоколади бисквити.

Is that the face of the Stay Puff marshmellow man from Ghostbusters?
— Watt on Earth Four ( it / that ) (@Watt_on_Earth4)
Въпреки отзивчивия тип обаче специалистите предизвестяват, че короналните дупки на слънцето могат да значат слънчева стихия, която да удари Земята в събота, 29 октомври.

Слънчевите стихии са разнообразни изригвания на маса и сила от слънчевата повърхнина, които на собствен ред деформират земното магнитно поле. В резултат на това тези стихии усилват видимостта на полярното зарево в северното и южното полукълбо.

Обсерваторията за слънчева динамичност на НАСА е сателит, който следи Слънцето от 2010 година насам. Тя има за цел да изследва по какъв начин се основава слънчевата интензивност и по какъв начин се дефинира галактическото време. Космическият уред на обсерваторията мери вътрешността на Слънцето, атмосферата, магнитното поле и енергийната мощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР