Издателство Просвета категорично опроверга твърденията, че почетният лидер на ДПС

...
Издателство Просвета категорично опроверга твърденията, че почетният лидер на ДПС
Коментари Харесай

Издателство Просвета: Лъжа е, че Доган е споменат като учен в наш учебник

Издателство " Просвета " изрично опроверга изказванията, че почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган е избран като " академик със значителен принос " в техен учебник. Нещо повече, името на Доган въобще отсъства от въпросния учебник, настояват от издателството в известие до медиите.
По-рано през днешния ден депутатът от " Обединени патриоти " Милен Михов обяви на брифинг в Народното събрание, че в образователно пособие Доган е показан като български академик със значителен принос и името му стои паралелно с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков.
" Любопитно е дали това е разследване на неговите дълбоки метафизичен прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство? ", разяснява Михов.
По думите му поп-фолк иконата Софи Маринова пък е пресъздадена като " реализатор, популяризирал страната ни по света ".
Партията на Михов - Вътрешна македонска революционна организация изиска от Министерството на образованието и науката (МОН) да ревизира образователното наличие на всички учебници и да разгласи обществено резултатите.
Ето целия текст на известието:
" Във връзка с изказване на народния представител Милен Михов, че " в учебник на " Просвета " по предмета " Човек и общество " почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е избран като академик със значителен принос ", екипът на издателство " Просвета " декларира, че това изказване не дава отговор на истината.
В настоящия до момента учебник по индивидът и обществото за 4. клас името на господин Доган отсъства. Това име не е упоменато и в новия учебник по предмета за 4. клас, който ще влезе в учебно заведение от 15 септември 2019 година
В учебник, популяризиран до 2014 година, господин Доган е упоменат, само че като политик, какъвто - надали някой би оспорил - той е.
Следователно в нито един вид, а още по-малко в настоящите разновидности на учебник по индивидът и обществото на Издателска група издателство " Просвета " Ахмед Доган не е определян нито като " академик ", нито като " академик със значителен принос ".
Не дава отговор на истината и изказванието, че " името на господин Доган стои паралелно с имената на Радой Ралин, Георги Марков и Валери Петров ".
Така както ние в " Просвета " се отнасяме съществено, отговорно и професионално към нашата работа да сътворяваме учебници и образователни пособия с най-високо качество, по този начин чакаме и българските народни представители да бъдат способени, да ревизират обстоятелствата и да не популяризират лъжи и операции ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР