Издателската индустрия претърпява трансформация през последните 30 години. Появата на

...
Издателската индустрия претърпява трансформация през последните 30 години. Появата на
Коментари Харесай

Нова тенденция в САЩ: Завръщане към печатните книги

Издателската промишленост претърпява промяна през последните 30 години. Появата на Amazon и цифровите книги оказаха въздействие върху самостоятелните дребни книжарници.

Според профилирани организации обаче през последните години се следи възвръщане на интереса към книжните издания и към физическите книжарници в Съединените щати, оповестява Нова тв.

„ Хората харесват да влязат в книжарница и да прегледат ”, споделя Закари Грийн, който работи като управител в Second Story Books. „ Ние търсим способи да се свържем един с различен. И мисля, че за хората, които обичат да четат, книжарницата е отлично място да го създадат “, смята собственик на книжарница в Щатите.

Според профилирани организации като Statista и Wordsrated Amazon продава към 300 милиона печатни книги всяка година. И макар че издателският пазар съставлява единствено 10% от комерсиалната активност, компанията управлява сред 40 и 60% от продажбите на печатни книги в Съединените щати.

Данните от последния отчет на Американската асоциация на книжарите в Съединените щати демонстрират, че през 2020 година е имало към 10 800 книжарници в цялата страна. От тях близо 2600 - самостоятелни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР