Издадох заповед от днес до 13 април да бъдат преустановени

...
Издадох заповед от днес до 13 април да бъдат преустановени
Коментари Харесай

Спряха всички екскурзии със заповед

Издадох заповед от през днешния ден до 13 април да бъдат прекратени всички вътрешни проведени пътувания, пътуванията от България към чужбина, както и тези от чужбина към България. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерския съвет.

483-българи и сега са на екскурзии зад граница, заяви тя, като дефинира това като безотоговорност. „ Очевидно е, че единствено на добра дума и на благосклонност не става”, акцентира министърът.

„ Много ми е тежко да виждам по какъв начин няма туризъм, само че това е в целия свят. Апелирам към всички да бъдем оптимално виновни и да намерим сили да продължим напред. Ще продължим да обсъждаме ограничения, само че каквото и да желаяме наранена е цялата стопанска система и би трябвало да намерим баланс. Като държавно управление, ще предприемем всички вероятни ограничения в тази ситуация”, уточни Ангелкова.

Тя означи, че е невероятно да се предвижда дали ще има банкрутирали компании в туристическия отрасъл и в случай че да, какъв брой, защото никой не знае докога ще продължи изключителната обстановка с епидемията от ковид.

„ Към момента резервациите за юли и август не се отхвърлят. С огромните туроператори сме говорили месец за месец да изпращат своите отводи за заплащане на ранните резервации. В момента не можем да предвиждаме дали ще имаме летен туристически сезон”, разяснява още министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР