Издадената от президента Владимир Путин заповед за частична мобилизация на

...
Издадената от президента Владимир Путин заповед за частична мобилизация на
Коментари Харесай

Централната банка на Русия поряза Путин, къде е сгазил лука

Издадената от президента Владимир Путин заповед за частична готовност на 300 000 резервисти да се борят в Украйна е засегнала потребителското доверие в бизнес интензивността и евентуално ще се отрази на стопанската система през идващите месеци. Това се показва в отчет на централната банка на Русия, цитират от организация Блумбърг, написа Нюз.бг.

Изследователският отдел на централната банка отбелязва, че през септември възобновяване на икономическата интензивност се е забавило, а към края на месеца наклонността е почнала леко да се утежнява.
-->
" Частичната готовност " докара до изселването на над 350 000 руснаци от страната и утежни към този момент острия дефицит на работна ръка. Тя повлия отрицателно и на доверието на потребителите и бизнеса ", регистрира се в отчета.

Промяната в потребителските настройки в изискванията на възходяща неустановеност може краткотрайно да забави възобновяване на потреблението при започване на четвъртото тримесечие, предизвестяват от съветската централна банка.

Икономистите показват, че спадът на работната мощ след частичната готовност може да усложни напъните на фирмите за превъзмогване на рестриктивните мерки в предлагането и да ограничи общата наклонност в икономическата интензивност през идващите месеци.

Въпреки че документът е направен от изследователския отдел, заключенията му не всеки път съответстват с формалната позиция на централната банка. Очаква се тя да разгласява обновена прогноза за тазгодишното стесняване идната седмица.

В отчета се открояват и други стопански последствия от съветската инвазия в Украйна. Отбелязва се, че въздействието на американските и европейските наказания върху петролния и високотехнологичния бранш към момента не се е усетило.

Допълва се и че бягството на задгранични компании от съветския пазар след началото на войната през февруари основава инфлационен напън, защото доставките на съществени потребителски артикули са незадоволителни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР