Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще назначи дългогодишния

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще назначи дългогодишния
Коментари Харесай

Байдън връща Джон Кери във властта

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще назначи дългогодишния посланик и чиновник в областта на националната сигурност Антъни Блинкън за държавен секретар, съобщи през днешния ден екипът на Байдън, отговарящ за политически преход, предадоха ДПА и Ройтерс.

Бившият държавен секретар Джон Кери ще бъде специфичен делегат на американския президент по въпросите на климата и член на Националния съвет за сигурност.

Байдън възнамерява да върне Съединените щати в Парижкото съглашение за климата, отбелязва ДПА.

Линда Томас-Грийнфийлд ще бъде назначена за непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, а Аврил Хейнс ще бъде новият шеф на националното разузнаване и първата жена на този пост.

58-годишният Антъни Блинкън, който е бил зам.-държавен секретар и заместител на съветника по националната сигурност в администрацията на президента Барак Обама, има тесни връзки с Байдън.

Ако бъде одобрен, той ще е движещата мощ в опита на идната президентска администрация да преструктурира връзките на Съединени американски щати с останалата част от света, след четири години, през които президентът Доналд Тръмп поставяше под подозрение дългогодишни съюзи, показва АП.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР