Избраната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Избраната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Фон дер Лайен играе твърдо срещу Русия, не иска Брекзит без сделка

Избраната за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че би удължила периода за договаряния за Брекзит, в случай че Лондон даде основателна причина за това, съобщи Reuters.
В изявление за няколко европейски вестника, измежду които и немския " Зюддойче Цайтунг ", Фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз първо ще изчака да бъде определен новият английски министър председател и по-късно ще прави опити за договаряния.
" Не желаеме корав Брекзит. Това не е добре за нито една от двете страни. Разполагаме с положително съглашение за излизане ", посочи Фон дер Лайен, имайки поради постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и Лондон, което бе отхвърлено и от двамата претенденти за поста на английския министър председател Тереза Мей - Борис Джонсън и Джереми Хънт.
Продължаващата трета година рецесия към Брекзит се задълбочава на фона на обещанията на Борис Джонсън, който е любимец за спечелването на премиерския пост, да напусне Европейски Съюз с или без договорка на 31 октомври.
Британската Камара на общините през днешния ден утвърди предложение, което ще затрудни възможен опит на идващия министър председател да извади Англия от Европейския съюз без договорка. Депутатите утвърдиха мярка, която възпира държавното управление да даде почивка на Народното събрание в седмиците преди плануваното излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз - 31 октомври.
Фон дер Лайен засегна също по този начин и въпроса с бюджетния недостиг на Италия. Тя означи, че европейските правила за стабилността и икономическия напредък би трябвало да бъдат спазвани, само че и че те разрешават много огромна еластичност, която може да бъде употребена за реализиране на напредък посредством вложения.
" Това е една от стъпките, които можем да създадем дружно. Трябва да премахнем разгорещените страсти от дебатите ", уточни Фон дер Лайен, като по този метод предложи промяна на тона на договарянията сред Брюксел и Рим по отношение на италианските обществени финанси.
По тематиката с върховенството на закона в Полша и Унгария Фон дер Лайен сподели, че " ние желаеме мониторинг за всички страни членки, с цел да избегнем усещането, че част от Европа гледа другите с фундаментално сериозен взор. Всички ние би трябвало да научим, че цялостното господство на закона е постоянно наша цел, само че и че никой не е идеален ".
В настрана изявление за немския вестник " Велт " Фон дер Лайен даде обещание да заеме твърда позиция във връзка с Русия и да резервира глобите поради ролята на Москва в спора в Източна Украйна.
" Кремъл не прости слабостта. От позицията на силата би трябвало да запазим глобите против Русия ", сподели тя, като добави в това време, че Европейски Съюз би трябвало паралелно с това да търси разговор с Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР