Изборите за президент на Олимпийската боксова федерация (АИБА) ще бъдат

...
Изборите за президент на Олимпийската боксова федерация (АИБА) ще бъдат
Коментари Харесай

Обжалват изборите на АИБА

Изборите за президент на Олимпийската боксова федерация (АИБА) ще бъдат обжалвани. Това разкриха публицисти, които отразяват конгреса в Москва.

Скандалният предприемач от Узбекистан Гафур Рахимов публично беше определен за президент. Той завоюва изборите в конфликт със Серик Конакбаев на конгреса в Москва. Рахимов победи с 86:48 вота.

AIBA candidate Gafur Rakhimov hints at stepping asidehttps://t.co/OmOGN9lEFa
— Express Sports (@IExpressSports) November 2, 2018
Новият началник провокира реакция от страна на Международния олимпийски комитет още преди няколко месеца. МОК заплаши, че мястото на бокса в олимпийската стратегия е застрашено, в случай че човек с предишното на Рахимов бъде определен. Узбекът беше упрекнат от министерството на финансите на Съединени американски щати във връзки с световния трафик на хероин.

Очаква се Конакбаев да апелира изборите, които протекоха скандално. На няколко пъти електронната система за изборите се скапе. Броят на делегатите, които имат право на избор непрестанно варираше.

Самият Рахимов съобщи в свои изявленията желание да се отдръпна краткотрайно от поста, до момента в който не почисти тотално своето име.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР