И двамата финалисти от предохдния турнир от серията ATP 1000

...
И двамата финалисти от предохдния турнир от серията ATP 1000
Коментари Харесай

И двамата финалисти от Мастърса в Мадрид претърпяха загуби в третия кръг на турнира от сериите ATP 1000 в Рим

И двамата финалисти от предохдния шампионат от серията ATP 1000 в Мадрид отпаднаха в трети кръг от Мастърса в Рим.

Шампионът в испанската столица Андрей Рубльов отстъпи с 3:6, 6:3, 6:2 пред Александър Мюлер, който пък реализира първата си победа над състезател от топ 10 в кариерата си.

До средата на втория сет четвъртият в схемата Рубльов нямаше никакви проблеми и изглеждаше, че ще затвори срещата в два сета. Тогава обаче французинът заигра най-хубавия си тенис и завоюва осем от идващите девет гейма, с цел да сервира една от огромните сензации от началото на шампионата.



В идващия кръг намиращият се на 109-то място в международната класация Мюлер ще чака спечелилия от конфликта сред италианеца Стефано Наполитано и чилиеца Николас Джари.

С конкуренцията в Рим се сбогува и другият финалист от Мадрид - Феликс Оже-Алиасим. В равносилен мач канадецът загуби със 6:7(2), 6:4, 6:4 от деветия в схемата Алекс Де Минор.

Моментът в мача, който прекатурна хода му, бе в края на втория и началото на третия сет. Тогава австралиецът стигна до първия си пробив при 5:4 гейма, а по-късно съумя да поведе и с 3:1 гейма в третия сет.

Оже-Алиасим върна пробива, само че това изцеди силите му и в края на мача той загуби още един път подаването си, което му коства и мача след тъкмо три часа игра.

Walking into the Round of 16 like

De Minaur knocks out Auger-Aliassime for a spot in the next round
|
— ATP Tour (@atptour)

За място на четвъртфиналите Де Минор ще спори с гръка Стефанос Циципас. Шестият в схемата се оправи ненадейно елементарно с британеца Камерън Нори след 6:2, 7:6(1) и час и 33 минути игра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР