Изборите ще ни оттласнат, ако хората излязат да гласуват и

...
Изборите ще ни оттласнат, ако хората излязат да гласуват и
Коментари Харесай

Ива Митева призна защо се откъсна от ИТН

" Изборите ще ни оттласнат, в случай че хората излязат да гласоподават и в случай че осъзнаят, че отивайки да гласоподават, те няма да санкционират себе си, ще санкционират ръководещите и тези 32 години, които ни лъжат, че вършат нещо. Няма да ни оттласнат, в случай че хората са обезверени и това продължи. Хората споделят, че няма смисъл да гласоподават, че това са следващите избори. Няма да ни оттласнат, в случай че медиите не престават да споделят, че ще има избори ", съобщи водачът на коалиция " Заедно " Ива Митева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея разделянето при партиите задълбочава рецесията. " Ако се направи в действителност някакво обединяване и то на кардинална, идейна основа, обвързвана с живота на хората, тогава може би ще има някакъв смисъл. За страдание, това разделяне, което виждаме последните години, това от ден на ден задълбочава рецесията ", сподели още Митева. 
-->
Тя призна, че известността си дължи на " ИТН ": " Но ние сме били известни в нашите среди, преди да излезем на екран. Много пъти са ме канили като специалист, само че съм отказвала, с цел да не греша специалността си и работата си с говореното по малкия екран. Има експерти, които не излизат на екран и са си такива. Аз не съм желала да ставам известна. "

" Много години обратно съм отказвала включването ми в политиката, тъй като не желая да се привързвам с дадена партия. Тук нещата бяха по-различни - антисистемна партия, подемът беше различен, настроенията бяха други, може би поради това одобрих ", призна Митева.

На въпрос какво я е предиздвикало да се откъсне от Има Такъв Народ, тя отговори: " През тези три разрушени Народното събрание невъзможността да се сработваме от вътрешната страна, да си намериш своите съдружни сътрудници - това разграждане ме измори и отдалечи от тези сътрудници ", разяснява Митева.

" Всички държим на имената си и не искахме да бъдем леко използвани. Когато съм била специалист, думата ми се е чувала и съм гласоподава по своята съвест. За страдание, постоянно съм казвала, че във връзка с политическата част, не съм се месила, може би тъй като съм си мислела, че нямам право ", сподели тя.

На въпрос какво е финансирането на коалиция " Заедно ", тя разяснява по този начин:  " Идеята ни е специалистите да се обединим и всеки, познаващ родното си място, да се пробва нещо да направи, а не партийните водачи да вървят напред. Финансирането е както всеки един различен индивид по отношение на Изборния кодекс. Много е мъчно. Има едно решение на Сметната палата, където са одобрили новия пример на декларациите. За страдание, този пример е изработен по този начин, че нова групировка доста мъчно ще се финансира. 

" Принципът на равнопоставеност е нарушен, не е обективен по отношение на участниците в изборите. Когато се върша закони на парче, се основава юридически безпорядък, това не е демократично ", заключи Митева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР