Изборът от тоалетна хартия, предлагана на пазара, е наистина широк,

...
Изборът от тоалетна хартия, предлагана на пазара, е наистина широк,
Коментари Харесай

Трябва да внимавате с ароматизираната тоалетна хартия – ето защо

Изборът от тоалетна хартия, предлагана на пазара, е в действителност необятен, вариращ от елементарна бяла до ароматизирана и цветна. Освен това доста производители употребяват разнообразни маркетингови трикове, с цел да убедят потребителите, че техният артикул е по-добър. Въпреки това, макар че ароматът и цветът наподобяват привлекателни, това са главните неща, които би трябвало да имате поради, когато пазарувате тоалетна хартия.

Опасностите от ароматизираната тоалетна хартия

През 1987 година Американската администрация по храните и медикаментите забрани потреблението на избрани цветове и аромати във фармацевтичната промишленост. Проучванията върху животни демонстрират, че избрани цветове и аромати могат да доведат до развиване на израстък. Добавянето на разнообразни изкуствени аромати и оцветители към тоалетната хартия излага на риск човешкото здраве.

Основният проблем с ароматните химикали в тоалетната хартия и доста други артикули за персонална хигиена е, че те могат да съдържат съвсем всичко. Компаниите имат право да изброяват аромата на етикета като общ термин за маса от химикали и съединения.

Информацията за обособените употребявани химикали не предстои на разкриване; счита се за " комерсиална загадка ". Ето за какво, когато човек се избърсва с ароматна тоалетна хартия, той излага интимните си елементи на доста химикали, някои от които могат да бъдат токсични.

Синтетичните ароматни химикали са нездравословни

Химикалите в ароматната тоалетна хартия могат да доведат до инфекции на пикочните пътища.

По-голямата част от синтетичните ароматни химикали се създават от нефтохимикали. Това значи, че те могат да включват токсични субстанции като фталати и производни на бензол.

Само фталатите са свързани с хормонален дисбаланс, неврологични проблеми, затлъстяване, репродуктивни усложнения и някои типове рак. Те са единствено един от многото химически типове, които могат да бъдат открити в категорията " мирис " за тоалетна хартия.

Оцветителите в тоалетната хартия отделят отрови

Цветната тоалетна хартия е направена благодарение на изкуствени багрила, които могат да раздразнят интимните зони.

Много ароматни тоалетни хартии също се оферират в занимателни цветове, от ярки нюанси до пастелно лилаво, розово, зелено и синьо. Някои сортове без аромат също могат да бъдат цветни. Въпреки че това може да наподобява като занимателен метод да добавите малко цвят към банята, те не са безобидни. Много изкуствени багрила са свързани с неприятни резултати върху здравето и могат да раздразнят интимните зони по същия метод като ароматните химикали.

Поради евентуалния дразнител и защото изкуствените багрила могат да влязат в кръвния поток през кожата, най-добре е да се придържате към матовите нюанси на тоалетна хартия.

Други рискове за здравето, подбудени от ароматизирана тоалетна хартия

- гъбична зараза

Един от най-честите въпроси, които гинекологът задава на пациент с гъбична зараза, е дали тя употребява цветна и ароматна тоалетна хартия. Експертите удостоверяват, че има връзка сред гъбичната зараза и честото потребление на цветна хартия.
Защо тоалетната хартия е рискова?
Едва ли някой може да си показа живота без тоалетна хартия. Но съгласно експертите имаме основателна причина да се откажем от нея и...
Прочети повече
- рак на маточната шийка

Цветната тоалетна хартия може да повлияе на женската репродуктивна система и да усили риска от рак на маточната шийка.

Най-добрият избор е неароматна, нерециклирана тоалетна хартия, която е избелена с О2 или озон (или водород). 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР