Избирателната активност на неделните президентски избори се оказва доста по-висока

...
Избирателната активност на неделните президентски избори се оказва доста по-висока
Коментари Харесай

Много висока е избирателната активност в Русия, ако се вярва на ЦИК

Избирателната интензивност на неделните президентски избори се оказва много по-висока от плануваното, в случай че се има вяра на уредниците и Централната изборна комисия. В същото време няма доста различни източници за инспекция на данните, а наблюдаващи от екипа на недопуснатия претендент Алексей Навални приказват за разминаване с до 15 пункта в индикаторите за някои региони.

При предизвестена победа още в първия тур на президента Владимир Путин главната конспирация още веднъж е какъв брой висок ще е процентът на явилите се пред урните, с цел да се лигитимира четвъртия му мандат като държавен глава.

По данни на ЦИК от 18 часа българско време междинната интензивност в Русия е 59.5%, а изненадващо доста гласоподаватели са се явили пред урните в огромните градове. Към 17 часа българско време в Москва интензивността е била 51.6%, а в Санкт-Петербург - 55.4%.

В някои региони като Ямало-Ненецикя самостоятелен окръг, Чеченската република и обичаната за отдих на Путин самостоятелна Република Тива в Южен Сибир са дали своят вот по 82-84%.

Най-високи резултати регистрират военните - съгласно зам.-министъра на защитата Николай Панков по предварителни данни са дали своят вот над 98% от чиновниците в армията. Снимки от изборния ден демонстрират, че както в руските времена всички срочно служещи младежи да откарвани под строй до изборните сектори в казармите.

Това значи, че към този момент може да се твърди, че управляващите ще отчетат сензитивно по-висока интензивност от 65.3%, реализирана на предходните избори през 2012г. Само в Москва, да вземем за пример, към този момент нарастването е с 6 процентни пункта.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Русия (16)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР