Иво Кирков е само на 9 години, а вече е

...
Иво Кирков е само на 9 години, а вече е
Коментари Харесай

Гордост! 9-годишно българче е новото дете-чудо – изуми всички: Приеха ме в Менса България

Иво Кирков е единствено на 9 години, а към този момент е най-младият член на Менса България. За това описа самият той в своя профил във „ Facebook “.
„ Приеха ме в Менса България и съм доста, доста благополучен! Благодаря сърдечно на всички и особено на моята учителка доктор Илияна Ермолина! “ Това написа момчето в своя пост.
„ Менса е интернационалната организация на хората с висок коефициент на просветеност (IQ). Да получите персентил 99 значи, че в случай че на същия тест за същото време се явят 100 индивида, вие ще сте се показали най-добре. Това е оптималният вероятен резултат на този тест. Към датата на явяване Иво Кирков е на 9 години и 5 месеца, което го прави най-младият член на Менса България. “
През 2016 година клип с дребното момче се популяризира в обществените мрежи. На него се вижда, че 2-годишният по това време Иво познава буквите и към този момент може да чете. Още тогава детето впечатли хиляди хора с уменията си на токова ранна възраст.
„ Буквите му били забавни и почнал да ги разпознава, като възрастните му сочели и го питали къде в думата е съответната писмен знак. На две години и четири месеца почнал и да свързва буквите в дума, като, несъмнено, за това оказва помощ и асоциацията с картинката под думата “, споделя тогава татко му Георги.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР