Ивет Лалова - Колио, осмата най-бърза жена на 200 м

...
Ивет Лалова - Колио, осмата най-бърза жена на 200 м
Коментари Харесай

Ивет Лалова с безценни съвети за здравето

Ивет Лалова - Колио, осмата най-бърза жена на 200 м в света, даде старт на социално-отговорната акцията “Открито за диабета”, на която за трета поредна година е дипломат. Тя се включи в самодейността, като мери кръвната си захар обществено, с цел да насърчи хората да си вършат годишни проучвания.

Това е първата от серията интензивности, с която стартира тазгодишната акция. Фокусира освен върху предварителната защита, само че и на ранна диагностика на диабета и на верния надзор над болестта. Целта е оптимално висок брой хора да преминат през безплатните профилактични измервания на кръвна захар в 11 града в страната през месеците октомври - ноември 2017 година по случай Световния ден на диабета.

“Чисто човешки съм ангажирана с тази акция. Като човек, който развява българския байрак по света, като представител на България се усещам виновна. Много детски погледи са вперени в нас, спортистите привличаме доста внимание и в случай че ние не сме посланици на здраве, не зная на кого се пада тази тежка и виновна роля. Баба ми беше с диабет, само че бях дребна и не разбирах от какво страда. Сега към този момент знам доста за тази подла болест, по какъв начин протича болестта и по какъв начин може да бъде държано под контрол”, изясни известната българска спринтьорка.

33-годишната Ивет мери обществено равнището на кръвната си захар в Диабетния център на ДКЦ “Свети Лука” в София, с което сложи началото на поредицата безвъзмездни проучвания в цялата страна. Те ще се проведат в 11 български града и ще продължат доникъде на ноември.

Хора, не се опасявайте, изследвайте се

Не бива да се боим, а да следим нашето здраве. В днешно време всичко е в наши ръце, сподели спринтьорката.

Още за диабета и метода на хранене през погледа на Ивет Лалова, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР