„Ивермектин“ е познат на медицинската общност у нас и въпреки

...
„Ивермектин“ е познат на медицинската общност у нас и въпреки
Коментари Харесай

Д-р Койчев обясни как „Ивермектин“ бори COVID-19

„ Ивермектин “ е прочут на здравната общественост у нас и макар че той е противопаразитен препарат, се включва в протоколите за лекуване на COVID-19. Счита се, че лекарството оказва помощ в началните стадии на заболяването. Трябва да се разясни, че обстановката е динамична и че няма обединен протокол за лекуване на ковид. Такъв ще има след четири-пет години.

Така разяснява пред Kmeta.bg ръководителят на здравната и обществена комисия в Столичния общински съвет доктор. д.м.н Антон Койчев, медикаментите, с които се лекува ковид.

Той добави, че това лекарство се употребява от дълго време за лекуване на краста, само че дава резултати и при COVID-19. Койчев напомни, че „ Ремдисивир “, който е създаден за лекуване против ебола, също е включен в протоколите за лекуване на вируса, само че не оказва помощ във всички случаи.

Шефът на здравната комисия в Столичния общински съвет съобщи, че въпросът с имунизациите е каква ще е успеваемостта им върху огромни групи от хора, а освен върху тези, върху които са осъществявани клиничните изследвания.

Изпитанията са правени върху десетки хиляди хора, само че когато тя стартира да се ползва всеобщо, става думи за милиони души. Според Койчев РНК -ваксините са най-модерните, тъй като вкарват непосредствено частици от РНК и се създава имунитет.

Аденовирусните ваксини са различен вид – аденовирусът се употребява като транспортно средство, вкарва се частичка от мембраната на шипа на ковид в клетъчната мембрана и отново се създава имунитет. РНК-ваксините са много обезпечени откъм странични резултати, тъй като не се визира ДНК-то на индивида, сподели Койчев.

Той посочи, че за другите ваксини има условия за реимунизация, с цел да се обезпечи дълготрайност на резултата. Това значи, че сред 19-ия и 21-ия ден се прави втора имунизация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР