Ивайло Мирчев отговори на ГЕРБ дали ще има коалиция за

...
Ивайло Мирчев отговори на ГЕРБ дали ще има коалиция за
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев отговори на ГЕРБ. Ще ги пуснат ли в сладкарницата?

Ивайло Мирчев отговори на ГЕРБ дали ще има коалиция за властта сред Демократична България и партията на Борисов.

-->
„ ГЕРБ би трябвало да бъде държана надалеч от изпълнителната власт- Това е наш явен ангажимент. Да напуснете ГЕРБ в изпълнителната власт, е като да оставите дете единствено в сладкарница “, сподели в изявление за бТВ Мирчев.

Относно предлагането на ГЕРБ да се сформира кабинет с „ носеща структура “ ГЕРБ-ДБ Мирчев разяснява, че партията на Бойко Борисов желае да си измие ръцете с „ Демократична България “.

„ Още в предния парламент Христо Иванов  се обърна към партиите, които смъкнаха държавното управление на Кирил Петков и им сподели: „ Ако в този момент свалите държавното управление, нямате проект какво да извършите оттук насетне. Когато пристигна нов парламент, също нямате проект, нямате сътрудник. Сега се вижда, че ГЕРБ няма сътрудник. “.

Мирчев уточни като осоновен проблем неналичието на битка с корупционния модел.

„ Освен на думи и на конференции ГЕРБ би трябвало да предприеме действителни дейности във връзка с разрушение на корупционния модел. Ако желаеме да променим страната, би трябвало да стартираме от там. ГЕРБ в тази посока не вършат нищо “, съобщи Мирчев.

Представителят на Демократична България признава, че са позволени неточности при ръководството на четворната коалиция – „ Продължаваме промяната “, „ ИТН “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “. По думите му една от тях е методът, по който беше задържан водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ние разбрахме от медиите за този арест, посочи Мирчев.

Демократична България ще реши кого да поддържа за ръководител на 48-ото Народно заседание на след полемика в парламентарната група, разгласи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР