Иван Тодоров (вдясно на снимката) - собственикът на фирма Тад

...
Иван Тодоров (вдясно на снимката) - собственикът на фирма Тад
Коментари Харесай

Собственикът на Тад Груп избягал в Канада?

Иван Тодоров (вдясно на снимката) - притежателят на компания „ Тад Груп “, където работи хакерът Кристиян Бойков - е отпътувал преди няколко дни за Турция, а оттова се е трансферирал в Канада. Това заяви Българска национална телевизия, като се базира на неофициални източници. Очаквало се всеки миг Тодоров да бъде разгласен за интернационално търсене, съобщи националната телевизия.

Спецпрокуратурата към този момент проверява хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, а събраните доказателства дават съображение да се допуска, че непозволеното източване на данни може да е дело на проведена незаконна група.

Късно нощес, в офиса на компанията, в която работи Кристиян Бойков, беше арестуван комерсиалният шеф на компанията Георги Янков. Също по непотвърдена информация Янков към този момент е притеглен като обвинен, а притежателят на компанията Иван Тодоров ще бъде издирван евентуално посредством Интерпол.

Очаква се прокурорът, който следи делото, да реши и да дефинира за Янков мярка за неотклонение " парична гаранция ", само че в много висок размер.

Според информация на юристите, в 16:30 на Кристиян Бойков трябваше да бъде повдигнато ново обновено обвиняване по отношение на преместването на следствието в спецпрокуратурата, само че това по този начин и не се случи. Не е ясно дали юристите са подали погрешна информация или в последния миг са се трансформирали желанията и Кристиян Бойков е свикан на друго място и в друго време.

След като Георги Янков нощес е арестуван, всички останали чиновници на компанията са подали заявление за овакантяване и към този момент не работят в " Тад Груп ". Късно нощес оттова са конфискувани всички компютри, сървъри и хардуер, с които компанията е разполагала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР