ИТН ще преразгледа поведението си в парламента, защото е въпрос

...
ИТН ще преразгледа поведението си в парламента, защото е въпрос
Коментари Харесай

Коалицията пред разпад! Ива Митева скочи: Зад унижението на Каримански стоят Киро и Асен!

ИТН ще преразгледа държанието си в Народното събрание, тъй като е въпрос на чест, сподели зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева пред Би Ти Ви.

„Не извиваме на никого ръцете, само че не сме съгласни да бъдат унижавани хората“, съобщи тя във връзка отхвърлената кандидатура за началник на Българска народна банка на Любомир Каримански.

„Видяхме какво се случи с господин Каримански и то е доста показателно. Присъствала съм на доста съдружни препоръки и аз самата съм разговарял с доста сътрудници и от парламентарните групи, и от съдружните ни сътрудници и не съм чула една дума против господин Каримански, в противен случай чувах поддръжка. Дори в коридорите чух поддръжка от сътрудниците от Българска социалистическа партия, видяхме какво се случи“, разяснява Митева.

Според нея Има Такъв Народ зад унижението, на което бяха подложени от Има Такъв Народ стои не какъв да е, а неразделната двойка Кирил Петков и Асен Василев: „Това съгласно мен идва от вицепремиера и министър ръководителя. Това е главната офанзива, не мога да схвана за какво. Явно този пост им е доста ценен“.

На въпрос какво значи, когато министър председателят и вицепремиерът оставят под въпрос репутацията на ръководителят на комисията по бюджет и финанси в Народно събрание, Митева декларира: „Те би трябвало да обяснят какво значи това. Според мен е нещо доста ужасно, най към този момент, че не е и потвърдено. Не знам какво чакат от нас – даже при последваща процедура отново ще издигнем господин Каримански. Не мога да схвана за какво се прави това“.

Ива Митева акцентира, че Каримански ще заведе дело против вицепремиера Василева: „Да, ще заведе, изискани са записите от „ Дарик Радио“. Вече е по отношение на юрист и се одобряват дейности в тази посока. Ще си търси правата за клюка, той е задължен да го направи, с цел да си почисти името“.

„Виждам цялостно единение сред „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “. Политиците споделяме, че сме тук, с цел да създадем смяна, за жалост, това, което виждам не е смяна. Когато един човек наруши Конституцията и законите, той ще го наруши и повторно и единствено от нас зависи дали ще му позволим да го направи“, съобщи Ива Митева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР