ИТН няма да върне третия мандат, ако президентът Румен Радев

...
ИТН няма да върне третия мандат, ако президентът Румен Радев
Коментари Харесай

ИТН търси премиер. Каримански каза какъв

ИТН няма да върне третия мандат, в случай че президентът Румен Радев реши да го връчи на партията на Слави Трифонов. Това разяснява ръководителят на Бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански (ИТН) пред публицисти в Народното събрание.

" Аз го споделям и сътрудниците са го казвали, че това е виновната позиция. Трябва да се вземе и би трябвало да се направи опит да има държавно управление, в случай че това е волята на Народното събрание ", безапелационен бе Каримански.

" ИТН " не държи министър председателят да е от редиците на партията, заяви Каримански. " Най-добрият метод в тази ситуация е да има консенсусна фигура “, добави депутатът и посочи, че тя може да бъде и от техните редици.

Нека Корнелия Нинова ни каже по време на договарянията дали Българска социалистическа партия биха поканили министър председател от „ Продължаваме промяната “ и тогава ще обмислим позицията си, разяснява депутатът изявлението на водача на левицата, че в случай че те получат третия мандат, ще предложат министър председател от " Продължаваме промяната ".

Каримански добави, че на този стадий не е имало опция да бъдат разисквани тези въпроси, защото е имало работа в Комисията по бюджет и финанси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР