ИТН, БСП и Демократична България дадоха заявка, че са готови

...
ИТН, БСП и Демократична България дадоха заявка, че са готови
Коментари Харесай

Всички искат третия мандат, докато времето за нов кабинет на ПП изтича

ИТН, Българска социалистическа партия и " Демократична България " дадоха поръчка, че са подготвени да одобряват възможен трети мандат и да водят договаряния с останалите партии за сформиране на кабинет в 47 Народно заседание.

Сигналите им идват броени часове преди Асен Василев да се яви при президента, където би трябвало да разгласи дали ще опита да осъществя първия мандат с проектокабинет.

Още в четвъртък Българска социалистическа партия излезе с позиция на националното си управление, че в случай че получи третия мандат " ще постави всички старания да водим договаряния за сформиране на кабинет, тъй като главната ни цел е да има постоянно държавно управление и работещ парламент, който да подсигурява непоклатимост на страната и сигурност на фамилиите в идващите сложни месеци ".

В петък заран съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов също прикани да не се стига до предварителни избори.

" Наистина би трябвало да се подходи извънредно отговорно към тази обстановка без значение от тяснопартийните ползи. Включително Демократична България, която е подготвена за избори, чака възстановяване на своите резултати. Заедно с това, след полемика с нашите органи и парламентарната група, заявяваме, че сме подготвени да участваме в по-нататъшни съвещания ", сподели той.

Малко по-рано Атанас Атанасов (ДБ) предизвести, че не чака първият мандат на " Продължаваме промяната " да бъде изпълнен.

Междувременно Станислав Балабанов от Има Такъв Народ продължи със завоя към новата " линия " на партията си за диалогичност сред партиите в 47 Народно заседание - тъкмо месец откакто Слави Трифонов постави завършек на поддръжката за ръководещата коалиция.

" На който и да връчи трети мандат президентът, било то на Има Такъв Народ или на Демократична България, или на сътрудниците от Българска социалистическа партия, несъмнено, че ще седнем на масата на договарянията, с цел да изградим ясна идея и стратегия българското общество да е умерено, с цел да приемем нужното законодателство, такова, каквото е нужно за избран интервал от време да извадим страната от политическата рецесия ", разяснява той пред Нова Нюз.

По-рано Тошко Йорданов разгласи, че " нещата се зачистени " след отстъпката на Кирил Петков да не се кандидатира за министър председател и възможната неспособност Асен Василев да притегли 121 гласа в пленарна зала.

" Теоретично на третия мандат могат да се водят естествени диалози, какъв ще е крайният резултат не знам ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР